Alışverişte görüntülenen başbakan sıkça basın tarafından hedef gösteriliyor. İsveç'teki diğer bazı yöneticilerinde katıldığı tatil ve alışveriş furyası üzerine şuana kadar bir istifa geldi.

Başbakan, istifa eden MSB genel müdürü Dan Eliasson'un "doğru karar verdiğini" düşünüyor.

SVT'de bir programa katılan Löfven'e, Noel alışverişi ile ilgili eleştirildiği soruldu.

Löfven gelen soru üzerine "İnternette hiç alışveriş yapmadım, muhtemelen o nesle aitim" yanıtı verdi.

Noel ve Yeni Yıl tatilleri, ülkenin önde gelen temsilcilerinin birçoğunun Noel alışverişine gittiği, dağ gezilerine ve Kanarya Adaları'na gittiği eleştirileriyle kutlandı.

SVT Morgonstudion programına konuşan Stefan Löfven, MSB'nin genel müdürü Dan Eliasson istifasını "doğru karar" olduğunu ancak tatili ile ilgili yorum yapmanın doğru olmadığını da sözlerine ekledi.

Löfven, Eliasson'un "Kararını neye dayandırdığını bilmiyorum" ancak doğru sonuca vardığını düşünüyorum ifadeleri kullandı.

Başbakan, Eliasson'un eylemlerinin MSB'ye olan güveni nasıl etkilediğine dair sonuçlar çıkarmak için henüz çok erken olduğunu, ancak yeni yönetime tamamen güvendiğini ve otoritenin çalıştığını belirtti.

SVT'den Mats Knutson, başbakana, Dan Eliasson'ın aylık 160.000 SEK maaşını almasının makul olup olmadığını da sordu.

Löfven, "Belirli bir otoritenin genel müdürlüğünden istifa ettiğinizde koltukta oturup para alabileceğinize dair garip bir inanç var gibi görünüyor. İşler böyle yürümüyor. Artık başka şeyler yapan, yetkilerinde birkaç genel müdürümüz var" diyerek örneğin Devlet Dairelerinde çalışmalarına izin verildiğini belirtti.

"Noel Arifesine hiç hazırlanmadım"

Stefan Löfven, Noel alışverişinde kendisinin de bir fotoğrafa yakalandığı gerçeğinden bahsetti. Hayatında İnternetten hiç alışveriş yapmadığını belirten Löfven, çoğu zaman Noel Arifesini o gün gelmeden fark edemiyorum ve yoğun çalışmalarım nedeniyle hazırlıkta yapmıyorum ifadeleri kullanarak, kalabalık olmadığı ve hijyeninden emin olduğum bir mağazadan eşi için bir hediye aldığını belirtti.

Löfven, birinden kendi yerine yapmasını istemek yerine, işlerini kendi başına yapma alışkanlığı olduğunu da sözlerine ekleyerek, "hayatımda İnternetten hiç alışveriş yapmadım" öyle bir alışkanlığım olmadı ve sanırım eski nesile aitim yorumu yaptı.

Editör: İsveç Gündemi