Yapılan basın toplantısında okulların açık kalmasını önemsediklerini belirten Anna Ekström, gerektiğinde liseler uzaktan eğitime geçebilecek dedi. Salgının okullarda ciddi şekilde yayılmaya başladığı bu günlerde, haftaya yeni bir düzenlemeyle okullar ihtiyaçlarına göre, gerekirse uzaktan eğitime geçebilecek. Yeni düzenleme okul yönetimlerine böyle bir imkan sağlayacak.

Eğitim bakanı Anna Ekström:

"İsveç'te okullar iyi gittiği sürece açık olmasını istiyorum" diyerek konuşmasına başladı.

"Okul, özellikle ekonomik durumu iyi olmayan ve yoksulluk içinde yaşayan çocuklar ve gençler için önemlidir." vurgusu yapan Ekström, "Okulların açık kalmasında büyük sorumluluğumuz var" dedi.

Anna Ekström: "Bu zor zamanda, gençlerimizi doğru şeyi yapmaları için nasıl destekleyebileceğimizi çok düşünüyorum. Gençler dediğimizi yapmıyor, bizim yaptığımız gibi yapıyorlar" diyerek, "Doğru olanı yapmalıyız ama aynı zamanda birbirimize doğru olanı yapmaları için yardım etmeliyiz" ifadeleri kullandı.

Ekström, "Doğru şeyi yapmayı kolaylaştırmak için, lise okullarında fiziksel mesafe olasılığını artırıyoruz" dedi.

Hükümet bir değişikliğe karar verecek, bu da, fiziksel mesafeyi koruyabilmesi için liselerin uzaktan eğitime geçebileceği anlamına geliyor.

Değişiklik Pazartesi günü yürürlüğe girecek.

Anna Ekström, birçok nedenden dolayı okullarda öğretmenin en iyisi olduğunu vurguluyor. Ancak bu değişiklik, fiziksel mesafenin korunabileceğini garanti altına almak için yapılmıştır.

Okul, öğrencilerin koşullarına göre neyin uygun olduğunu değerlendirmelidir dedi.

Bazıları tesiste olmalı çünkü desteğe ihtiyaçları var diyen Ekström, özellikle yoksul aileler için çocukların okullarda olması çok daha anlamlı olacağına işaret etti.

Bu baharın aksine, birçok ülke okulları açık durumda tutmayı tercih ediyor.

Okulların açık olması "Bilgi ve var olan araştırmalara uygun".

Anna Ekström, öğretmenlerin ve diğer okul personelinin, sahada bulunmaları gerekmediğinde evden çalışabilmeleri gerektiğini söyledi.

"Uzaktan çalışmak için iyi fırsatlar var, İsveç'in işyerleri için geçerli olan kurallar okul için de geçerli" dedi.

Nihayetinde, lisenin uzaktan ve uzaktan eğitime geçmesi gerekli olabilir.

"Bundan kaçınmak istiyorum" diyen Anna Ekström ve bunun olmaması için herkesin kendi sorumluluğunu alması gerektiğini vurguladı.

Yüksek Öğretim Bakanı Matilda Ernkrans:

Okulların durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ernkrans, "Üniversitelerimizle ilgili sorular sorulabilir. Üniversiteler ve kolejler, enfeksiyonun yayılmasını önleme sorumluluğuyla baş edebilmek için öğretimlerini uyarlamalarını sağlamak konusunda büyük sorumluluk sahibidir" dedi.

Pek çok öğrenci genç yetişkinler olduğu için, genç yetişkinler şu anda en çok enfekte olan grup olduğundan sorumluluk çok fazladır.

"Gelişmeleri yakından takip ediyor, yüksek öğretim kurumları ile diyalog kuruyoruz" dedi.

Matilda Ernkrans, bu baharın tamamen kapatılmasından dersler çıkardığını söyledi. İlkbaharda olduğu gibi, enfeksiyonun yayılmasını azaltmak için güçlü önlemler alındı ifadeleri kullandı.

Öğretimin çoğu şu anda uzaktan gerçekleşiyor.

İstisnai durumlarda, öğretim yerinde yapılabilmelidir.

"Enfeksiyon durumu gerektirdiğinde hızla daha fazla dijital öğretime geçmelerine sevindim.

Bu aynı zamanda üniversitenin tarihi genişlemesini sağlıyoruz.

Gerekirse yeni önlemler alacağız" dedi.

Ernkrans, öğrenciler büyük ölçüde kişisel sorumluluk alırlarsa bunun önlenebileceğini söylerken, bunu yaptıklarını da belirtti.

"Tedbir alındığında kolejlerde ve üniversitelerde enfeksiyon kümelerini önleyebiliriz, bu da gerektiğinde kampüste bireysel öğretim fırsatları sağlar" yorumunda bulundu.

Editör: İsveç Gündemi