Pandemi Noel tatillerini hesaba katmaz.

Tatilden sonra enfeksiyon artarsa ​​okulların kapatılabileceğini belirten Eğitim Bakanı Anna Ekström şöyle diyor:

"Hükümet olarak bunu son derece yakından takip ediyoruz.

Noel arifesine bir aydan biraz daha fazla bir süre kala lise ve ilkokul öğrencileri Noel tatiline bakmaya başlar. Ancak bu yıl hiçbir şey her zamanki gibi değil." ifadeleri kullandı.

Sonbahar, korona enfeksiyonunun artması anlamına geliyor ve İsveç Halk Sağlığı Kurumu, virüsün gençler arasında hızla yayıldığı konusunda uyardı. İsveç'te geçen hafta covid-19 testi yapan herkesten, en pozitif olan 17-19 yaş grubuydu. Grubun yaklaşık yüzde 18'i enfekte oldu. Nüfusun tamamı için aynı oran yüzde 10'du.

Eğitim Bakanı Anna Ekström, lise ve diğer okul öğrencilerinin artık izin sırasında sorumluluk almaları gerekiyor vurgusu yaptı.

"Pandeminin Noel tatillerini hesaba katmadığını unutmamak önemlidir. Hangi tatilde olursak olalım uygulanacak kurallar geçerli olacak" dedi.

Ekström: Okulları tamamen kapatmaya hazırız

Ekström, tatillerden sonra okul yeniden başladığında kuralların yeni bir disiplinle sıkılaştırılması gerektiğini söylüyor. Bu, koridorlarda öğretmenler ve öğrencilerin birbirinden uzak durması, sarılmalardan mesafeli selamlaşmak, partilerden kaçınmak ve semptomları olanların evde kalması gerekiyor vurgusu yaparak: "Okullarımız bir pandemi için inşa edilmemiştir. Ancak lise öğrencileri kuralları takip etmek için ellerinden gelenin en iyisini yaptıkça, okulları açık tutma şansımız da artar" dedi.

İlkbaharda enfeksiyon başladığında, hükümet liselerin ve kolejlerin kapatılmasını tavsiye etti. Şu anda, benzer bir mesajın ne zaman gelebileceği konusunda net bir sınır yoktur.

Anna Ekström, "Gerekirse okulları kapatmaktan çekinmeyeceğiz" dedi.

"Doğru yapanlar kahramandır"

Eğitim Bakanı, kurallara uymayan gençlerin azınlıkta olduğuna inanıyor.

"Çoğu insan bulaşıcı bir şekilde davranmamak için kurallara uygun hareket etmenin yollarını bulur. Doğru olanı yapanlar, bugünün gençleri arasında kahramanlardır" ifadeleri kullandı.

"Bence burada yetişkin olan bizlerin de bir sorumluluğu var." diyen Ekström, "Ebeveynler olarak gençlerimizle bu zor konuşmaları yapmalıyız, sevgiyle ama yine de açıkça sürekli tekrar etmeliyiz. O halde biz yetişkinler de iyi bir örnek oluşturmalıyız." dedi.

Editör: İsveç Gündemi