New York’ta açıklanan Dünya Mutluluk Endeksi 2015 raporuna göre dünyanın en mutlu ülkesi İsviçre oldu.

10 - AVUSTRALYA

6. en büyük ülke olan Avustralya havasıyla, mutlaka gezilmesi gereken yerleriyle, insanlara verdiği değer ve bunu verilen sosyal haklarla en mutlu ülkelerden birisi. Dünyanın her yerinden gelen insanların yaşadığı bu ülkede konuşulan tüm diller ve dinler kabul edilmekte. Bu kadar çeşitliliğin bulunduğu bir ülkenin dünyanın en mutlu insanlarına sahip olması, ayrıca takdir edilesi bir durum.

9 - YENİ ZELANDA

Başlı başına farklı bir dünya olan ülkede yolsuzluk, kaçakçılık, terör olayların hiç görülmemesi en mutlu ülkeler arasına girmesini kolaylaştırıyor. Aynı zamanda Yeni Zelanda dünyada doğal alanları en temiz 10 ülke arasında da yer alıyor.

Uzun beyaz bulutların ülkesi anlamına gelen Yeni Zelanda’da yaşamak için size birçok neden sunalabilir. Özellikle Yeni Zelanda milli takımlarının maçlar başlamadan önce yaptıkları Maori savaşçılarının geleneksel Haka dansı çok popülerdir.

8 - İSVEÇ

İskandinavya yarımadasında yer alan İsveç, ortalama insan ömrünün en uzun olduğu 2. ülke olmasıyla, fikir özgürlüğüyle, sınıf ayrımını ortadan kaldırmasıyla, sağlık sistemiyle, eğitim ve bilimsel alandaki gelişmişliği ile dikkatleri üzerine çekiyor. Ayrıca %12 ile AB’de en az sigara tüketilen yer İsveç.

7 - HOLLANDA

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’ın büyüsüne kapılmamak zaten elde değilken bir de dünyanın en mutlu ülkelerinden biri seçilmesi büyüsünü daha da arttırdı. Özgürlük anlamında insanları en çok mutlu eden ülkelerden bir tanesidir. İnsanlarının yardımseverliği ve sıcakkanlılığı ile de dikkat çeker. Hayvanlara da çok önem veren bir ülke olan Hollanda’da eğer restorantta masada bir fare görürseniz çığlık atmamanızı öneririz. Hayvanları sevmiyorsunuz diye terslenebilirsiniz…

6 - FİNLANDİYA

Göller diyarı olan Finlandiya’da yaşam pahalı ama yaşam standartları bir o kadar iyi ve güzel. Eğitim sistemi ve yüksek yaşam standartları olarak bir hayat sürmeye oldukça elverişli ülkelerden. Ayrıca sarışın güzel kızlarıyla ünlü Finlandiya'da ülkenin yarısı ormanlar ve göllerle kaplı. Yaz-kış göz kamaştırıcı bir ülke olan Finlandiya doğal güzelliğin en önemli adreslerinden birisi. İglolarından ve kuzey ışıklarından hiç bahsetmiyoruz bile. Finlandiya’daki müzik aşkı bile bir başka. Heavy metale çok önem veren ülkede her 2000 kişiye bir metal müzik grubu düşüyor.

5 - KANADA

Irk ve sınıf ayrımının en az olduğu yerlerden biri olan Kanada da sosyal ilişkilerde saygının ön planda olduğu biliniyor.  Hiç tanımadığınız insanları size gülümserken ve özür dilerken bulabileceğiniz kibarlığın büyük şehirlerinde hat safhada olduğu bir ülkeden bahsediyoruz. Dört mevsimde de harika zaman geçirebileceğiniz, farklı etkinliklerde bulanabileceğiniz bir yer. Şu anda çağdaş ve teknolojik açıdan hızla ilerlemekteler.

4 - NORVEÇ

Avrupa’nın en pahalı ülkesi olan Norveç’in en önemli sorunu azalan ve yaşlanan nüfustur. Ülkede yaşayan insanların sayısı beş milyon civarındadır. Ülkenin altyapısı, günlük hızlı uçuşlar ve modern trenler ile çok iyi durumdadır.

Norveç’te suç oranı oldukça düşüktür. Şehirlerinde bile kendinizi doğaya çok yakın hissedebilirsiniz. İnsanları özgür ve sosyal destek imkanları çok fazladır. Sağlık sektöründe oldukça gelişmişlerdir.

3 - DANİMARKA

Danimarka çok refah olan topluma ve yüksek yaşam standartlarına sahip bir ülkedir. Toplum genellikle iyi eğitimlidir. Renkli şehir yaşamları, temiz sahilleri ile dikkat çeker. Ücretsiz eğitim ve sağlık hizmetlerinin olduğu ülkede herkes iyi korunan bisiklet ve araç yolundan, kapsamlı ulaşım sisteminden, çeşitli ücretsiz sanatsal ve kültürel aktivitelerden yararlanabilir. Kraliçelerinin bile eğlenmeyi çok iyi bildiği bu ülkede mutsuz olmak pek mümkün gözükmüyor.

2 - İZLANDA

Bir ada ülkesi olan İzlanda’da nüfusu 320.000 kişidir. Büyük bir kriz yaşamalarına rağmen ekonomileri yavaş yavaş düzeliyor ve işsizlik %6.1 civarında. Kriz sonrasında birçok ülkenin aksine batan bankaların batmasına izin verip buna sebep olan politikacılar yargılandı. Ülkede sanata inanılmaz bir destek var, krizleri bile sanatlarını etkilemedi. İnsanları, doğası ve sempatik başkentiyle bu ülke bir harika. 

1 - İSVİÇRE

İsviçre, görünüşleri muhteşem olan dağları, yemyeşil alanları ile insanların yaşam kalitelerini yükseğe çıkartıyor. Ayrıca ülkenin genel refah seviyelerine bakıldığında buraya gelenin geri neden dönmek istemediğini anlıyoruz. Çok adaletli bir ülke olmalarının yanı sıra zamana çok önem verirler. Ülke çok gelişmiş ve dakik bir tren ağına sahip. Uçakla da birçok ülkeye çok ucuz fiyatlarla seyahat etmek mümkün. Her şeye el atan İsviçreli bilim  insanları aynı zamanda dünyanın en mutlu insanları.
Editör: İsveç Gündemi