Bir sanat okulu misali her yıl dünya'nın farklı ülkelerinden 40 tasarımcıya ev sahipliği yapan Buz Otel bu yönüylede amacına oldukça hizmet eden bir enfes mekanlardan biridir.

Çok hafif çeliğin kullanıldığı mimaride 1.000 ton saf buzun yer aldığı otelde bin ton buzun karşılığı su olarak düşünüldüğünde yaklaşık 30 bin metreküptür.

Olağanüstü bir otel olarak bilinmesi yaygın olasada projenin çağdaş yaşama uyarılması ve sanat ile birleşimi herkesi hayran bıraktıran en önemli özellikleridir.

Sürekli araştırmaların yapıldığı ve bu sanatının en gelişmiş hali olan bunun yanı sıra modern ışıklandırmasıyla oldukça dikkat çeken otelin her odasında da kişinin ruh haline göre benzersiz tasarımlar yer almaktadır.

Her süitte konukları için belli bir tema ve ruh hali yaratmak için tamamen özgün özellikleri ve karışıklıktan arındılmış çeşitli düzeylerde birçok sanatçının imzası bulunmaktadır.

İsveç'in en çok ilgi çeken yapısı olması dışında Dünya'da isveç'in sanata ilgisini de perçinleştiren önemli bir özelliğe sahiptir.
Editör: İsveç Gündemi