Dünya basını ırkçı saldırıyı "son dakika" gelişmesi olarak duyurdu.

Dünyanın en önde gelen haber ajansları Fransız AFP, ABD'li AP, İngiliz Reuters, haberi sondakika olarak, ''Stockholm'de Müslümanların camisine ırkçı saldır'' başlığı ile abonelerine geçerken, Setra Türk İslam Külütür Derneği Başkanı OrhaOrhan Karan'ın İsveç devlet televizyonu SVT'ye verdiği demeçlerden alıntılar yaptı.

İsveç ve Türk basınında da büyük ilgi gören saldırı, İngilizce yayın yapan Rusya Ulusal Haber Kanalı Russia Today tarafından özel röportajla okurlarına aktarıldı. İsveç devlet televizyonu ve devlet haber ajansı TT olmak üzere bir çok İsveç özel gazete ve televizyonu Setra Türk İslam Kültür Derneği Başkanı Orhan Karan'la röportaj yaptı.

Karan, röportajların da, İsveç'te son yıllarda cami ve mescitlere yapılan saldırılarda artış yaşandığını belirtirken, Müslümanların mabetlerinin yanında Yahudi vatandaşların ibadet ettiği Sinagoglara da ırkçı saldırılar olduğunu ve bunların bir an önce engellenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Saldırı sonrası, İsveç polisinin çok kısa sürede mescide gelerek inceleme başlattığını söyleyen Karan, İsveç Başbakanı Stefan Löfven ve bir çok bakanın saldırıyla yakından ilgilendiğini ve saldırıyı kınadığını kaydetti.
Editör: İsveç Gündemi