Maske koruma konusunda İsveç'in değişmesi gerektiğini belirten Ryan, enfeksiyonun yayılmasını engellemekte maskenin önemli bir rol oynadığına dikkat çekti.

Maske koruma, çoğu ülkede yetkililer tarafından tavsiye ediliyor, ancak İsveç'te bugüne kadar maske konusunda bir öneri getirilmedi. DSÖ başkanı Mika Ryan, İsveç'in fikrini değiştirmesi gerektiğini belirtti.

"Toplumun yaygın olduğu durumlarda tüm ülkelere ağız koruyucuları kullanmayı düşünmelerini tavsiye ediyoruz. Maske koruyucuları, mesafe korumanın mümkün olmadığı ortamlarda önemli ve iyi sonuçlar veriyor" dedi.

Aynı zamanda, maske korumasının, mesafenizi korumak, ellerinizi yıkamak ve kalabalıktan kaçınmak gibi diğer önlemlerin tamamlayıcısı olarak görülmesi gerektiğini vurguladı.

Mike Ryan, İsveçlilerin baharda büyük ölçüde yetkililerin tavsiyelerine uyduklarından bahsederken, şimdi, Avrupa'nın büyük bir kısmı ikinci bir dalganın etkisinde olduğu için, birçoğu zaten salgından bıktı. Bu nedenle insanların aynı disiplini sürdürmesi zordur.

"Birçok ülke bir yolculuğun ortasında. Tüm bilgileri yorumlamaya çalışırlar ve insanlarını korumak için ellerinden geleni yaparlar" diyen Mike Ryan, tüm kararların iyi niyetle alındığını ve kanıta dayalı olduğunu söyledi.

Hükümetin baharın en kötü salgın haftalarında getirilenlerden daha katı kısıtlamalar getirdiği gerçeği, DSÖ başkanı tarafından övgüyle karşılandı.

"Strateji uyarlamak ve değiştirmek bir zayıflık değil, bir güçtür. Eylemlerinizi değiştirmek ve daha fazlasını eklemeniz gerektiğini fark etmek cesaret ister. Bu bir başarısızlık değil, sistemin beklenmeyen yeni bir gerçekliği dinleme ve ona uyum sağlama yeteneğine sahip olduğunun bir işaretidir" diyen Mike Ryan, parmak göstermenin zamanı değil, dedi.

İsveç'in maske konusundaki yaklaşımını değiştirmesi gerektiğinin altını çizen Ryan, yeni kısıtlama kararlarının olumlu olduğunu, ancak maske konusunu düşünmede fayda olacağını belirtti.

Editör: İsveç Gündemi