İsveç'te seyahat etme olasılığının bu yaz nasıl göründüğü sorusuna Giesecke: "Ülkenin bir kısmı Stockholm'den 2-3 hafta daha geride, toplumun farklı kesimleri için farklı durum ve kurallar var" diyen uzman, Gotland için geçerli olan kurallar, Västra Götaland bölgesi için geçerli olmayabilir. Daha net şeyler söylemek için biraz daha zamana ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Bölgeler arasındaki kural farkları konusunda Giesecke, Stockholm'de kısıtlamaların yakın zamanda kalkmasının mümkün olabileceğini, bunun nedeni Stockholm'de insanların önemli bir çoğunluğunun zaten enfekte olduğuna işaret ederek, başkentte bunu yaparken, Gotland bölgesi için yapamayabilirsiniz ifadeleri kullandı.

Ancak yasal olarak parlamento ülke geneli için geçerli olmayan yasalar çıkaramayacağı için son derece zor bir durum diyerek, İsveç'in farklı bölgelerinde farklı kurallara sahip olabilme ilkesi buna dayanmaktadır ifadeleri kullandı.

Giesecke uluslararası seyahatlerle ilgili, İsveç seyahatleri serbest bıraksa bile, birçok ülkenin sınırları kapalı olduğundan seyahat edemezsiniz dedi.

Ebola için geliştirilen ve ABD'nin tedavilerde kullanılmasına onay verdiği Remdesivir ilacının tüm Avrupa'da da yakın zamanda kullanılabileceği belirtiliyor.

İlacın olumlu etkisi olması halinde kısıtlamaların kalkıp kalmayacağını sorulan Giesecke, görmek lazım yanıtı verdi.

Johan Giesecke enfeksiyon uzmanı ve Dünya Sağlık Örgütü danışmanıdır.

Editör: İsveç Gündemi