Konsolosluk Şubemizde dövizle askerlik başvurularında yaşanan yoğunluk nedeniyle 22 Şubat 2016 Pazartesi gününden itibaren (pasaport başvuru işleminde olduğu gibi) randevuyla hizmet verilecektir. Sözkonusu uygulama sayesinde randevu alınmak suretiyle işlem sürelerinin kısaltılması ve vatandaşlarımızın bekleme sürelerinin en aza indirilmesi planlanmaktadır.

Bu çerçevede, dövizle askerlik için başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlarımızın 22 Şubat 2016 Pazartesi günü itibariyle Konsolosluk Şubemize gelmeden önce mutlaka randevu almaları gerekmektedir.

Aşağıdaki linkten randevu alınabilmektedir:
https://www.konsolosluk.gov.tr/…/Sayfalar/Randevu/Randevu1T…
Başvuru sahiplerinin Konsolosluk Şubemize gelmeden önce, dövizle askerlik başvurusuna ilişkinhttp://stokholm.be.mfa.gov.tr/ShowInfoNotes.aspx?ID=249603 adresindeki bilgi notunu okumaları ve evraklarını eksiksiz tamamlayarak başvurularını yapmaları önemle rica olunur.

RANDEVU ALMA İŞLEMİ
1. https://www.konsolosluk.gov.tr/…/Sayfalar/Randevu/Randevu1T…adresine giriniz.
2. T.C. kimlik numaranızı biliyorsanız “Evet”i işaretleyiniz.
3. T.C. Kimlik numaranız nüfus cüzdanınızda yazılı ise “Evet”i işaretleyerek işleme devam ediniz.
4. T.C. kimlik numaranızı giriniz.
5. Geçerli bir e-posta adresi giriniz ve DEVAM tuşunu tıklayınız. Buraya kaydettiğiniz e-posta adresinize ŞİFRE gelecektir. (Gelen şifre için gereksiz e-posta, “junk mail veya spam mail” dosyalarını kontrol etmeniz gerekmektedir.)
6. ÜLKE SEÇİNİZ bölümünde İSVEÇ’i, TEMSİLCİLİK bölümünde STOKHOLM BÜYÜKELÇİLİĞİ’ni seçiniz.
7. Kutuda kayıtlı resim doğrulama verilen harf ve rakamları boş alana giriniz ve DEVAM’a basınız.
8. Kaydettiğiniz e-posta adresinize sayılardan oluşan bir şifre gelecektir. Bu şifreyi şifre yazan bölüme kaydediniz ve DEVAM’a basınız.
9. Açılan sayfada ASKERLİK Servisini ve işlem türünü seçiniz.
10. Size uygun olan gün ve saati seçip DEVAM tuşuna basınız ve gerekli onaylamaları, randevu aldınız yazısı çıkıncaya kadar devam ettiriniz. RANDEVU ALMAK İSTEDİĞİNİZ GÜN VEYA SAAT DOLUYSA, DAHA İLERİ BİR TARİHİ SEÇİNİZ.

“Teşekkür ederiz, randevunuz kaydedilmiştir!” yazısıyla işleminiz tamamlanmış olacaktır. Randevu tarih ve saatini yeniden kontrol ediniz. Mümkünse, yazıcıdan bir çıktı alarak randevu aldığınız gün gerekli belgelerle birlikte Büyükelçiliğimize müracaat ediniz.

Vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur.

Editör: İsveç Gündemi