SMHI artık fırtına ile birlikte aşığı yağışlar nedeniyle sel riskine karşı uyarılarda bulundu.

İsveç, Norveç ve Danimarka'yı etkisi altına alan Ciara fırtınası nedeniyle can kayıpları ve maddi hasarlar meydana geldi.

İsveç'te on binlerce ev elektriksiz kalırken, alabora olan teknede bir kişi öldü bir kişi ise kayıp ve hala bulunamadı.

Sert rüzgarlarla birlikte büyük yağışlar nedeniyle iç kesimlerde deniz kıyısında oturanların taşmalara karşı dikkatli olması konusunda uyarılar yapıldı.

Kıyı bölgelerde su taşmaları nedeniyle feribotlar ve trenler seferleri iptal edildi araçlar ve yollar su altında kaldı.

Ciara fırtınası Batı İsveç'te sorun yaratmaya devam ediyor.

SMHI kıyı boyunca en şiddetli uyarı sınıfı olan çok yüksek su seviyeleri için Sınıf 2 uyarıları yayınladı.

SMHI uzmanı okyanus bilimcisi Lisa Lind, "Rüzgar denizde hala sert bir şekilde esiyor ve su iç kısımlara itiliyor" dedi.

İç kısımda, güneybatı İsveç'in büyük bölgelerinde yüksek akışlar için birinci sınıf uyarılar yapıldı. Bu da dün Ciara'nın ülkeye getirdiği büyük yağış miktarıyla bağlantılıdır denildi.

Uddevalla'de çekilen fotoğraflar şehrin bazı bölümlerinin su altında olduğunu ve araçların su dalgalarına nasıl kapıldığını gösteriyor.

Diğer şeylerin yanı sıra, Ciara fırtınasının olumsuz etkileri nedeniyle Bohusbanan'da gün boyu trafikte sorunlar meydana getirdi. Tahminlere göre, Bohusläningen, trafiği bir süre daha sorun yaşamaya devam edecek.

İsveç Ulaştırma idaresi yaptığı açıklamada: Bölgedeki feribot trafiği için yüksek su akışları endişe yarattı. Kornhallsleden trafik şimdilik duruyor ve Nordöleden'e hiçbir aracın geçişine izin verilmiyor. Gullmarsleden'de sadece binek otomobillerle ulaşım kısmen sağlanıyor ve yoğun trafik 162 ve E6 yollarına yönlendiriliyor ifadelerine yer verildi.

Akşam saatlerinde Batı İsveç'in çeşitli yerlerinde su altında kalan yollar ve fırtınanın ağaçları devirmesi sonucu meydana gelen hasarlarla ilgili bir rapor hazırlandı.

İsveç'in kıyı bölgelerinde yaşayanların dikkatli olması gerektiği uyarılar son bir kaç gündür devam ediyor.

Editör: İsveç Gündemi