İsveç'te Müslüman ve Türk siyasetçilere medya tarından yapılan baskı devam ediyor. Yeşiller ve Çevre Partisi Stockholm Büyükşehir Belediyesi ve İş Piyasası Encümen Azası Derya Uzel'in sözde ''Ermeni soykırım'' kararını inkar ettiği iddiasıyla istifası isteniyor. 

İddilar karşısından İsveçgündemine istifa etmeyeceğini söyleyen genç siyasetçi Uzel, ''Ben 100 yıl önce olmuş olaylar için bu işin tarihçilere bırakılmasını ifade ettim. Ve bu sözlerimin arkasındayım. İsveç medyasıve  partimden baskılar geliyor ama kesinlikle istifa etmeyeceğim'' dedi.

isveç medyasında çıkan haberlerde ise, Yeşiller Partisinin 2010 yılında İsveç Meclisinden geçen 'Sözde Ermeni tasarısı'nı desteklediğini ve Uzel'in partisine ters düşen açıklamalar yaptığını iddia etti. 

 
 Yeşiller ve Çevre Partisi Gençlik Kolu Eş Başkanı Semanur Taşkın üç gün önce istifasını açıklamış ve  İsveç medyasına yaptığı kısa değerlenrimede, ''İsveçli bir Müslüman olarak, artık kendimi güvende hissetmiyorum." demişti.

İsveç'te Şehircilik ve İskan Bakanı Mehmet Kaplan, Türk sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin davet edildiği bir iftar yemeğinde çekilen fotoğrafının İsveç medyasında “Irkçılarla yemek yediler” başlığıyla yayınlanmasının ardından geçen hafta görevinden istifa etmişti.


Kaplan'ın istifasından sonra, İsveç İslam Gençlik Federasyonu Başkanı Yasri Shamsudin Khan, dini değerlerine saldırıldığı gerekçesiyle Yeşiller Partisinden istifa ettiğini duyurmuştu.

Kaplan'la birlikte STK temsilcileriyle iftara katıldığı için benzer suçlamalara hedef olan Stockholm'ün Sigtuna Belediyesinin Meclis Üyesi Yasin İpek, partisi Sosyal Demokrat ve belediyedeki görevlerinden istifa ettiğini açıklamıştı.


Editör: İsveç Gündemi