Bazı bölgelerde ağaçların devrildiği bildirilirken, bazı köprülerin trafiğe kapatıldığı belirtildi.

Şubat ayında şuana kadar yağan tüm yağışların toplamından daha çok yağmur yağacağı ve bununda sel ve taşmalara neden olabileceği konusunda ciddi uyarılar yapıldı.

Elektrik şebekesi şirketleri elektrik kesintileri nedeniyle vatandaşların olumsuz etkilenmemesi için kesintisiz çalışıyor.

Dennis fırtınasının batı kıyısına ulaştığı belirtilirken, İsveç basınında vatandaşların bulunduğu bölgelerdeki durumu yayın kuruluşalarına göndermeleri istendi.

Uddevalla köptüsü sabah ulaşıma kapatıldı. Tekrar ne zamana açılacağı henüz belli değil.

Öresund Köprüsü'nden geçen yük trenleri durduruldu. Rüzgarın şiddetini artırması nedeniyle riskli olduğu açıklandı.

Bazı yerlerde devrilen ağaçlar rayların üzerine devrildi. 

Svenshögen ve Uddevalla arasındaki tren trafiği öğle saatlerinde kapatıldı. Göteborg ve Uddevalla arasındaki tren trafiği raylara devrilen ağaçlar nedeniyle olumsuz etkileniyor.

Katarina Wolfram, rotayı açık tutabileceğimizi mi yoksa tamir etmemiz gerekip gerekmediğini göreceğiz diyerek bölgede ekiplerin incelemeler yapmakta olduğunu belirtti.

SMHI, Güney İsveç'in birçok bölgesinde çok sert rüzgarlar için 1. sınıf uyarılar yayınladı. 

SMHI çalışanı Jon Jörpeland, Fırtınanın henüz tam etkisini göstermediği, ancak öğleden sonra doruğa ulaşmasını bekliyoruz ifadeleri kullandı. Västra Götaland'da saniyede 21 ila 24 metre hıza kadar ulaşan bir rüzgar beklediğini söyledi.

Västra Götaland ve Halland'daki sahilin uzak ucunda rüzgarın ivme kazandığı belirtildi.

Jörpeland, "Orada çok rüzgar var, köylerde fırtına daha etkili" denildi.

Halland ve Västra Götaland'da şiddetli yağmur konusunda uyarılar var. Bazı yerlerde 20 ila 30 mm'ye ulaştı, bazı bölgelerde yağışın etkisiyle suyun 40 mm'e kadar yükseldiği belirtildi. Bu durum, tüm ay boyunca düşen yağmur seviyesine denk geliyor.

Jörpeland, "yağışın kısmen yavaşladığını ancak öğleden sonra ve akşam saatlerinde yağmur yağmaya devam edecek" dedi.

Feribot trafiği askıya alındı

Borås'ın hemen dışındaki bir yol sular altında kaldı ve Västra Götaland'ın Orust feribotları da dahil olmak üzere çeşitli bölgelerde feribot trafiği askıya alındı.

SMHI herkesin fırtınaya karşı dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Editör: İsveç Gündemi