İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, Suriye'de kampta yaşayan İsveç vatandaşı terör örgütü DEAŞ üyelerinin çocuklarını İsveç'e getirmek için yeni bir yasa üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Yazılı açıklama yapan Wallström, hükümetimiz Suriye'de sığınmacı kampında bulunan İsveç vatandaşı DEAŞ üyelerinin çocuklarını geri getirmek için elinden geleni yapıyor. Şu anda İsveç ile bağlantılı bu çocuklar kampta da gerekli yardımı alıyor'' dedi.,

Öte yandan DAEŞ saflarında savaşırken öldürülen İsveçli  Michael Skråmo'nun 7 küçük çocuğu İsveç'e getirilmesi için harekete geçildi.

Şili asıllı İsveç vatandaşı  Amanda Galvez   ile evli olan Michael Skråmo 2012 yılında DAEŞ'e katılmıştı. Eşi ise, iki yıl sonra arkasından Suriye'ye giderek DAEŞ'e katılmıştı. Suriye'ye gitmeden önce 4 çocuğu olan ikilinin, Suriye'de 3 çocukları daha dünya ya gelmişti. Çiftin savaşta öldüğü haberinin gelmesi üzerine, Amanda Galvez'in babası  Patricio Galvez, Suriye'ye giderek 7 çocuğu İsveç'e getirmek için büyük uğraş verdiği basına yansıdı. Galvez'in kısa süre içinde çocukları İsveç'e getirmesi bekleniyor. 

Editör: İsveç Gündemi