Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi İsveç'te  yaşayan Türkler tarafından bir kez daha protesto edildi.
Sosyal medya üzerinden örgütlenen ve Stockholm  Büyükelçiliğinin  önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk ve Uygur  bayrakları ile İstiklal Marşı'nı okuyarak, darbeciler aleyhinde sloganlar attı. İsveç'te yaşayan Uygur Türkleri ve Türkmenlerde  gösteriye destek verdi.

Şehitlerimiz için Kuranı Kerim okunduktan sonra söz alan Türkiye'nin Stockholm Büyülelçisi Kaya Türkmen 'Sevgili arkadaşlar değerli yurttaşlarım, sizleri burada görmekten mutluluk duydum. 15 temmuz gecesi silahlı bir terör örgütü tarafından ülkeyi ele geçirmek ve yönetime el koymak için kanlı bir darbe girişiminde bulunulmuştur'' diyerek darbe girişimini kınadı. 

Büyükelçi Kaya Türkmen, ''Eğer darbe gerçekleşseydi, şimdi belki ne durumda olacağımızı düşünmek bile istemiyorum. Bu belanın belki iyi tarafı 78 milyon hangi görüşten ve kökenden kim  olursa olsun birbirine  kilitlenmiş durumda bunun devam etmesini istiyoruz. Gün, Atatürk'ün kuruluş ilkleri etrafında ve demokrasiye sahip çıkma günüdür. Buraya geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum, 250 kadarda şehidimize Allah'tan rahmet ediyorum'' dedi. 

Orhan Karan/Atila Altuntaş










Editör: İsveç Gündemi