Expressen gazetesine açıklamalarda bulunan Paludan, eline büyük fırsat geçtiğini ve bu fırsatın düşündüğü gibi sonuç doğurmadığını söyledi.

Türkiye üzerinden fırsatı değerlendirmek için harekete geçtiğini kaydeden Paludan, ''Çok büyük çaplı eylem bekliyordum. Beklediğimi gibi düşündüğüm gibi olmadı, umduğumu bulamadım.''dedi.

Provokasyonu yapmaktan pişman olmadığını aktaran Paludan, ''Pişman değilim çünkü olayın siyasi nedenleri vardı. Sadece çok insanın beni ölümle tehdit ermesine üzülüyorum.''dedi.

- Türk toplumu Paludan'ın provokasyonuna gelmedi

Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) İsveç Bölge Başkanı Özer Eken'de İsveç'te yaşayan Türk toplumunun provokasyona gelmediğini ve Paludan'ın istediği kargaşayı çıkarmadığını söyledi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Eken, ''Paludan ve arkasındakiler, büyükelçiliğimiz önünde Kur'an'ı Kerim yakma provokasyonunu bir hafta önce medyadan duyurdu. Amacı Türk toplumunu oraya çekip polisle çatışmaya sokmaktı. Biz bir hafta boyunca yoğun bir çalışma gerçekleştirerek Türk toplumunun oraya gitmemesini sağladık. Ayrıca, büyükelçiliğimizin diğer tarafında İsveç yasalarına uygun olarak toplanıp, bu eylemi kınadık. Bu durum Paludan'ı çok kızdırdı ve umduğunu bulamamasına neden oldu' 'diye konuştu.

Editör: İsveç Gündemi