Küçük bir mülteci kızla birlikte yolun ortasına oturup oyun oynayan Danimarka polisinin basına yansıyan fotoğrafları internette de fenomen oldu. Her hangi bir oyuncak olmadan da bir çocuğunsadece sevgi ve gülücüklerle mutlu edilebileceğini gösteren polisin davranışı sosyal medyada büyük takdir topladı.

Avusturya ve Almanya’nın kapıları açmasından sonra Almanya sınırından Danimarka’ya giriş yapan ve sayıları 3 bini aşan sığınmacıların İsveç’e geçişleri devam ediyor. Danimarka polisinin dün geceden bu yana Almanya sınırında bulunan sığınmacıların Kopenhag’a gönüllüler yardımıyla gitmesine izin vermesinden sonra binlerce sığınmacı, Kopenhag’a gidiyor. 

Burada yüzlerce gönüllü ve yardımsever tarafından karşılanan sığınmacılar, karınlarını doyurduktan sonra yarım saat mesafedeki İsveç’in Malmö kentine 20 dakikada bir kalkan trenlerle geçişlerine devam ediyor. Son dört günde Danimarka’ya gelen sığınmacıların sadece 686’sının Danimarka’ya iltica talebinde bulunduğu belirtilirken, geriye kalan iki bin 500 kadarının bugün ve yarın Malmö’ye ulaşacağı tahmin ediliyor. 

Malmö’de iltica etmek isteyenler Göçmenler bürosu tarafından taksilerle Göçmenler merkezine götürülürken İsveç’in diğer şehirlerinin yanı sıra Norveç ve Finlandiya’ya gitmek isteyenlere deKızılhaç ve gönüllüler yardımcı oluyor. 
Editör: İsveç Gündemi