Kopenhag Herlev’de yaşayan Kulu asıllı Selahattin Ceran (46) NextDream Rejser’den 12 bin liraya aldığı gidiş dönüş biletiyle yaz tatilinde eşi ve 2 çocuğuyla Konya’ya gitti.

Kalış sürelerinin sonuna geldiklerinde Konya Havaalanına giden Ceran ailesine biletlerinin doğru olduğu ancak başkasının adına olduğu söylenince aile Pegasus bürosuna gitti. Ancak Pegasus görevlileri aileye Danimarka’daki acentaya başvurmasını söyledi.

Danimarka’daki acenta olan NextDream’in iflas ettiğinin ortaya çıkmasıyla muhattap bulamayan aile, yoğun sezonda güçlükle bilet bulabilirken tüm izinlerini Konya’da geçirmek zorunda kaldı.

Yaşadıklarını anlatan Selahattin Ceran, giderken NextDream’den gidiş dönüş bileti aldığını ve bir görevlinin kendilerini uğurladığını belirterek şunları söyledi:

“Dönüşte direkt Konya Havalanına gittik. Sıra bize gelince ‘biletiniz doğru ama isim değişikliği var bu biletle uçamazsınız’ dediler.
Pegasus bürosuna gittim bir şey yapmadılar, buradaki acentayı aramamızı istediler. Ama acenta iflas etmiş. Bunun üzerine Doğru Rejser’i ara dediler. Doğru Rejser acentanın iflas ettiğini ve kendilerine para gönderilmeyince bileti başkasına sattıklarını söylediler. Niye haber vermediniz deyince ‘binlerce kişiyi nasıl arayalım’ dediler. Yaklaşık bir saat adamla konuştum ama bir şey yapamayacaklarını söyledi. Yeni bilet de vermediler, yer de yoktu zaten. Eve döndük sabah Meram Rejser’i aradık. Bilet bulmamız zor oldu ama Meram Rejser mağdur olduğumuz için bize bileti uyguna sattı, onlara teşekkür ediyoruz.”

“Pegasus da bir şey yapmadı”

Acenta mağduru olan Selahattin Ceran, Pegasus’u da aramasına rağmen bir yardım alamadığını anlatırken “Pegasus’a mail de yazdım. 10 gün sonra cevap verdiler. Bir şey yapamayız acenta ile konuşun diye yazmışlar.” diyor.

Başkası aynı sıkıntıyı yaşamasın

NextDream’in daha sonra kendisine 5 bin kron para gönderdiğini fakat yaşadıklarının yanında bunun hiçbir önemi olmadığını belirten Ceran, “Önemli olan mağduriyetimiz ve iş ile okul kaybımız. Bunların hepsi önemli. 5 haftalık tatilin var, taziye var, hastalık var ama tatilin hepsi gitti. Pazartesi günü çocuklar okula gidecekti hanım işe gidecekti. Bir dizi sıkıntı yaşadık.
Bu işin peşini bırakmıyorum çünkü insanlar tatilde sıkıntı yaşamasın tatilleri zehir olmasın istiyorum” diye konuştu.

“Bence sorun Pegasus’tan kaynaklanıyor”

Uçak şirketleri ve acentalarının ilişkilerine dikkati çeken ve sorunun nereden kaynaklandığı konusundaki düşüncelerini paylaşan Selahattin Ceran, şunları söyledi:


“Zoruma giden diğer bir husus da Pegasus’un ilgilenmemesi oldu. İflas eden ulaşılamayan bir şirketi ara dediler. Halbuki Pegasus ismine güvenerek bileti alıyorsunuz, aracılara değil; ancak böyle olmuyor maalesef.

Acenta ve bayilik verdiklerinden teminat istemiyorlar. Önüne gelene bilet verirsen sonucu da bu oluyor.
Herkese sigortalanmamış bileti almasınlar diyorum. Uçak şirketinin mührü olmayan biletleri aracı kuruluşlardan almasınlar.”

Ceran, her yıl bu tür sıkıntıları duyup gördüklerini belirterek aslında sorunun bir şekilde Ulaştırma Bakanlığı’na kadar uzandığını tatilcilerin bu tür sıkıntıları yaşarken haklarını aramaları gerektiğini vurguluyor.

Doğru Rejser’ın açıklaması

Öte yandan Pegasus’un ana acentası olan Doğru Rejser’ın konuyla ilgili değerlendirmesi ise “NextDream hakkında bildiğimiz, 60-80 yolcunun dönüş biletini almadıkları. Bu yüzden mağdur olan yolcular yeni bilet almak zorunda kaldılar” şeklinde oldu.

Editör: İsveç Gündemi