Norveç belli bölgelere kısıtlamaları kaldırırken, Danimarka daha net bir kararla tüm İsveç'e kısıtlamaları kaldıracağını duyurdu.

Danimarka, İsveç'teki salgının düşüşüyle birlikte kısıtlama krizinin son bulacağını belirterek, kısıtlamaların son bulacağını söyledi. 

Danimarka Dışişleri Bakanlığı, İsveç'in tamamı düşük enfeksiyon riski noktasına gelmesi nedeniyle Danimarka kriterlerini karşılamaktadır ve ülke geneline kısıtlamaları kaldırdık ifadeleri kullandı.

Danimarka'nın kısıtlamalarla ilgili kuralları bir ülkedeki 100.000 kişi başına enfekte kişi sayısı 20'nin altında olması gerekiyor.

Bugün ülke geneline kısıtlamaları kaldıracağını duyurmadan önce, Danimarka İsveç'teki 12 bölgeye (Blekinge, Halland, Jämtland / Härjedalen, Kalmar, Kronoberg, Uppsala, Skåne, Sörmland, Värmland, Västerbotten, Örebro ve Östergötland) düşük enfeksiyon nedeniyle sınırlarını açmıştı.

Bu hafta birçok İsveçlinin Danimarka sınırından geri çevrildikleri bildirildi. Danimarka tarafı, sınırlarını açtığı bölgeler dışından giden kişileri kabul etmeyerek geri çevirdiklerini belirtmişti.

Danimarka yönetiminin yeni aldığı kararla, İsveç ile Danimarka arasında kısıtlama tamamen kalkmış oldu.

Editör: İsveç Gündemi