Danimarka Hükümeti 4 Ocakta uygulamaya koyduğu Almanya sınırında kimlik kontrolü uygulamasını 30 gün daha uzatma kararı aldı. 3 Mayıs'ta bitecek olan uygulanmanın sığınmacı krizi kontrol altına alınana kadar uzatılacağı belirtildi.
- Sınır kontrollerine İsveç'te devam edecek

İskandinavya'nın diğer ülkesi İsveç'te Danimarka sınırında uyguladığı pasaport ve kimlik kontrollerine bir süre daha devam edecek. 

Konu hakkında AA muhabirine açıklamada bulunan İsveç Adalet ve Göçmen Bakanı Morgan Johansson, Schengen serbest dolaşım sisteminin Avrupa için önemini bildiklerini ifade etti. Johansson, ''Schengen siteminin devam etmesini istiyoruz. Geçen sene 163 bin sığınmacının gelmesiyle büyük sıkıntıya girdik ve yılbaşından hemen sonra Danimarka sınırında pasaport ve kimlik kontrollerine başladık. Sonbahardaki kabusu yaşamamak için kısa bir süre daha sınır kontrollerine devam edeceğiz'' ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Avrupa Komisyonu ise yasal olarak 6 ay uygulanabilen sınır kontrollerinin 2 yıla çıkarılabilmesi için geçen ay çalışma başlatmıştı.  
Editör: İsveç Gündemi