Danimarka'nın kırsal bölgelerinden Kvissel köyünde, 15 yaşındaki genç kız Lisa Borch, IŞİD'in internette yayınladığı propaganda videolarını izledikten sonra annesini defalarca bıçaklayarak öldürdü. Genç kızın annesini öldürmeden dakikalar önce, örgütün Batılı rehineler David Haines ve Alan Henning'i boğazlarını keserek öldürdüğü videoları izlediği ortaya çıktı. 

Independent'ın haberine göre, geçen yıl meydana gelen olayda annesi Tine Römer Holtegaard'ı en az 20 kez bıçaklayan genç kız, daha sonra polisi arayarak annesinin çığlığını duyduğunu ve "beyaz bir adamın" evden koşarak kaçtığını söyledi. Duruşmada, Borch'un annesinin ölümüne karşı duyarsız olduğu ve polisin kendisine ölüm haberi verdiğinde etkilenmediği aktarıldı. 

SEVGİLİSİNİN DE PARMAK İZLERİ VARDI
Olayın ardından Borch'un bilgisayarında incelemelerde bulunan polis, genç kızın 'bütün akşam boyunca' IŞİD videolarını izlediğini açıkladı. Anne Holtegaard'ın odasında, genç kızın 29 yaşındaki sevgilisi Bahtiyar Muhammed Abdullah'ın da parmak izlerinin bulunduğu belirtilirken, polis olay yerine geldiğinde Abdullah'ın evde olmadığı ifade edildi. 

Iraklı Abdullah'la evinin yakınlarında bir mülteci merkezinde tanışan Borch'un erkek arkadaşıyla beraber Suriye'de IŞİD'e katılmayı planladığı düşünülüyor. Borch'un ikiz kardeşi Lisa, kardeşinin annesiyle sürekli kavga etmesi nedeniyle kısa zaman önce evden ayrıldığını söyledi. Mahkemede, kavgaların birçoğunun Borch'un Abdullah'la ilişkisi nedeniyle çıktığı kaydedildi. 

SINIR DIŞI EDİLECEK
Borch ve Abdullah cinayetle suçlanırken, genç kıza dokuz, erkek arkadaşına ise 13 yıl hapis cezası verildi. Abdullah, cezaevinden çıktıktan sonra Danimarka'dan sınır dışı edilecek. 

MİLLİYET
Editör: İsveç Gündemi