Danimarka bugün İsveç'in bazı bölgelerinden 27 Haziran itibarıyla giriş izni vereceğini duyurdu.

İsveçli sehayat uzmanı gazeteci Lottie Knutson, İsveç'teki salgın durumuyla ilgili sınırlamalar konusunda: "Koşulları belirleyen Danimarka değil" dedi.

Dışişleri Bakanlığı dünkü basın açıklamasında, Yunanistan, İtalya ve İspanya da dahil olmak üzere on Avrupa ülkesi için 30 Haziran itibarıyla seyahat edilebileceğini duyurdu.

Dışişleri Bakanı Ann Linde basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Bu ülkeler için tavsiyenin kaldırılmasının nedeni AB'nin geri kalanından İsveçliler için belirsizlik faktörlerini en aza indirmeye karar vermeleridir." dedi.

İşte bu yüzden İskandinav komşuları Norveç, Finlandiya ve Danimarka'ya seyahat sınırlamaları devam ediyor. Hala sınırları İsveçlilere kapalı tutuyorlar. Ancak bugün, Danimarka hükümeti Skåne, Sörmland, Västerbotten, Halland ve Blekinge bölge sakinlerinin 27 Haziran'dan itibaren ülkeye girmelerine izin verileceğini duyurdu.

Lottie, Danimarka İsveç hakkında karar veremez!

Danimarka'nın İsveç'teki bazı bölgeler için kısıtlamaları kaldıracağı kararını açıklaması üzerine, seyahat yazarı, Lottie Knutson, bu kararı gariseyerek, Danimarka'dan İsveç'e, insanların kaçak bir hırsız gibi geldiğini ifade etti.

Kuralları belirleyen İsveç hükümeti, Danimarka burada karar vermeye başlamamalı diyen Lottie Knutsson, İsveç'in tavsiyeleri olduğunu, nereye gidip gitmeyecekleri hakkında Danimarka'nın karar verici olmadığını söyledi

Danimarka mesajının insanlar için çok kafa karıştırıcı olduğunu düşünen uzman, "Danimarka'ya girebilmemiz için belirli bir bölgeden olmadığımızı göstermek için ayrı pasaport almamızı da istiyorlar mı acaba diye merak ettiğini söylüyor.

Havaalanında korona testi gerekiyor

Seyahat tavsiyelerinin çeşitli ülkelerden gittiği, her şeyin her zamanki gibi varış noktalarında olduğu anlamına gelmediğini vurgulayan uzman, "İzlanda gibi bazı ülkeler, ülkeye girmek için havaalanında virüs testlerine ihtiyaç duyarlar. Diğerleri halka açık yerlerde kalırken maske koruması kuralı bulunuyor ve hala bir salgının içindeyiz" dedi.

Sürekli sosyal mesafeyi korumalısın. Prensip olarak tüm ülkelerin halka açık yerlerde ve toplu seyahatlerde maske koruması için gereksinimleri vardır. Lottie Knutsson, kesinlikle seyahat etmemek ve alışılmadık derecede birçok yerde güvensizlik olduğunu sözlerine ekledi.

İsveç Dışişleri Bakanlığı, bir gezgin olarak, yolculuktan önce her ülke için neyin geçerli olduğunu kontrol etmede çok dikkatli olması gerektiğini belirtmektedir.

Dışişleri Bakanlığı basın servisinden Linn Duvhammar "Halen çok belirsiz bir konumda olduğumuzdan, bir yolcu olarak bilgi konusunda güncel olmanız ve varış noktanızı okumanız büyük önem taşımaktadır. Karantina uygulanan farklı kurallar olabileceğini söyleyerek, bu yaz İsveç'te birçoğunun evde kalacağına inanıyorum" dedi.

Duvhammar, "Birçok kişi tur operatörleri ve rezervasyon acenteleri ile dondurulmuş tatil rezervasyonlarını yapmıştır. Bütçesi kısıtlı olanlar yeni seyahat rezervasyonu yapmazlar. Ayrıca, bu yaz İsveç'i keşfetmeyi planlayan kamp, ​​tekne ve farklı rezervasyon durumlarına da bakıyoruz" ifadeleri kullandı.

Editör: İsveç Gündemi