Programın moderatörlüğünü Avrupa Çalışmaları Uygulamaları ve Araştırma Merkezi Müdürü Pr.Dr. Giray Sadık yapacak.

Konuşmacılar ise  İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden Prof. Dr. Özden Zeynep Oktav, Stockholm Üniversitesi Siyasi Bilimler Uzmanı Pr. Dr. Hans Agne ve Gazeteci Analist Klaus Jurgens.

ALANINDA UZMAN KİŞİLER KATILIYOR

Alanında uzman yerli ve yabancı katılımcılarla gerçekleştirilecek panel serisiyle, BM reformuna yönelik Türkiye politikasının küresel ölçekte uluslararası kamuoyu ile buluşturulması hedefleniyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dünya 5'ten Büyüktür" söylemi ve "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" eseriyle somutlaştırdığı BM reformuna yönelik Türkiye politikasının uluslararası toplumda ciddi bir karşılığı olduğunu belirtti.

BM'NİN İŞLEVSİZLİĞİ MASAYA YATIRILACAK

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin BM sisteminin işlevsizliğini ve sadece sembolik değere sahip olduğunu gözler önüne serdiğine işaret eden Altun, "Panel serisiyle, BM'nin, selefi Milletler Cemiyeti'nin akıbetini yaşamaması için uluslararası sistemin yeniden harekete geçirilmesini ve yeni bir BM ve Güvenlik Konseyi dizayn edilmesi yönünde farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

BM'nin meşruiyet, işlevsellik, etkinlik, kapsayıcılık, temsil ve yönetişim sorunlarına dikkat çekileceğini aktaran Altun, özellikle BM Güvenlik Konseyi'nde kapsamlı bir reform ihtiyacının bulunduğuna vurgu yapılacağını bildirdi.

Göteborg'da kızamık salgını endişesi Göteborg'da kızamık salgını endişesi

İletişim Başkanlığının BM reformu konusunda yoğun bir kamu diplomasi atağı içinde olduğunu dile getiren Altun, panel serisinin uluslararası alanda ses getireceğine inandığını kaydetti.

Editör: İsveç Gündemi