"BÜLENT KENEŞ, BU TERÖRİSTİN TÜRKİYE’YE DEPORT EDİLMESİ LAZIM"

15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra firar eden ve Adalet Bakanlığı'nın İsveç makamlarından resmi olarak iadesini istediği 11 FETÖ'cü arasında yer alan Bülent Keneş son olarak İsveç'in başkenti Stockholm'de görüntülenmişti.

İsveçli gazetecinin "İsveç’ten istenen tam olarak nedir?" sorusuna yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

* Bizim özellikle yapmış olduğumuz görüşmede hedef, terörle mücadelede İsveç’in bu noktadaki tutumu ve bu rakamların tabii 30 olması, 70 olması, 100 küsur olması, bunlar hepsi ayrı ayrı tartışabilecek konular. Bu arada 4 tanesi deport edildi. Şu anda FETÖ terör örgütünden İsveç’te olan bir tanesi var ki, ismini de vereceğim, Bülent Keneş, mesela bu teröristin Türkiye’ye deport edilmesi bizler için büyük önem arz ediyor. Bununla alakalı olarak da biz tabii İsveç’in daha hassas davranmasını istiyoruz.

* NATO’nun en önemli işlevi nedir? Birinci derece terörle mücadeledir. 70 yıl oldu NATO’ya gireli. NATO’da bu işin mücadelesini verdik, veriyoruz. İsveç ve Finlandiya’nın caddelerinde teröristlerin ellerinde terörist başının paçavralarıyla dolaşmalarını benim halkım gördüğü zaman hesabını bize soruyor.

* Biz vatandaşımıza hayır diyemeyiz. 7 ay sonra seçimde halkımızın karşısına gittiğimizde Türkiye’de terörle mücadelede zafer elde ettiniz, teröristlerle ciddi mücadelemizi halkımız biliyor. Bu konuda ciddi takdir ediyor.

* Ortada bir başarı var. İstiyoruz ki, dostlarımız, özellikle 1. derecedeki NATO dostlarımızla dayanışma içerisinde olmamız lazım. Bu teröristleri ülkelerinde barındırmamak gerekiyor. Özellikle İsveç’te mi bu var? Hayır. Birçok AB üyesi ülkelerde maalesef teröristler cirit atıyor. Türkiye’den Almanya, Fransa, Hollanda, Danimarka’ya gidenler var. Teröristler orada kendilerine adeta zemin edinmişler.

* Bu konuda değerli dostuma şu an itibariyle beni anlayacağına inanıyorum. Önümüzde Temmuz ayına kadar süre var. Bir diğer taraftan da Haziran ayında Türkiye’de seçim söz konusu. Gerek Cumhurbaşkanlığı gerek parlamento seçimi. Bu seçimlere de hazırlanırken halkımızın karşısına çok rahat çıkabilmemiz lazım. Bunları da değerli dostumla paylaştık, görüştük. Ona göre de adımlarımızı atacağız.

Editör: İsveç Gündemi