Danimarkalı yetkililer ise korona baskısı son derece yüksek olan İsveçlilere yardım elini uzatmak için çok daha önce girişimde bulunduklarını belirtti.

Danimarka Sağlık bakanlığı, "bu ciddi durumda İsveçli komşularımıza yardım etmeye hazırız. Danimarka olarak yardımlarımızı sunmak için İsveçlilerle temasa geçtik" dedi.

Bakanlığın açıklaması, hem Finlandiya hem de Norveçli yetkililerin hafta sonu İsveçlilerin ihtiyaç duyması halinde yardım etmeye hazır olduklarını açıklamalarının ardından geldi.

Norveç Sağlık Bakanlığı Devlet Bakanı Maria Jarhrmann Bjerke NRK'ya verdiği demeçte, "İsveç yetkilileri yardım için bize başvurursa, bu konuda olumlu bir tavır sergileyeceğiz." dedi.

22 milyon kişiye uyarı mesajı atıldı.

Son haftalarda İsveç'te enfeksiyon oranları fırladı.

Hafta sonundan önce enfeksiyon bir günde 8.400'den fazla korona vakasıyla zirveye ulaştı ve günlük ortalama 254 kişi yoğun bakım tedavisi için hastaneye kaldırıldı. 

Pazartesi günkü olumsuz gelişme, İsveçli yetkililerin 22 milyona SMS göndermesine neden oldu. İsveçlilerin şimdi uyması ve altını çizmesi gereken bir dizi sıkılaştırmanın listelendiği mobil abonelikler bulunuyor.

Editör: İsveç Gündemi