Märsta, sığınmacılar kampında kaldığı belirtilen 21 yaşında ki hırsızın daha önceden Norveç'e iltica ettiği, 2013 yılında ise İsveç'e gelerek bu ülkeyede  iltica ettiği belirtildi. İsveç'te bir çok adli vakıaya karıştığı belirtilen hırsızın ilk iltica ettiği  Norveç'e tekrar  iade edildiği kaydedildi. İade edildikten 3 ay sonra Norveç'ten kaçarak, İsveç'e gelen hırsızın Göçmenler Ofisi memurları tarafından da yakından tanındığı öne sürüldü. 

Görüntüler yayınlandıktan sonra bütün dünyada tepkilere neden olan olayda, hırsız  Gamla stan metrosunda bir yaşlı kadına yaklaşarak elinde ki poşeti almaya çalıştığı kamera görüntülerine yansıdı.

Hırsız, yaşlı kadın soymak üzereyken karşı yönden gelen başka bir kadın tarafından uyarıldı. Çocukları ile metroya giden kadın bu uyarının ardından hırsızın tekme-tokakt saldırısına ugradı. Daha sonra zanlı genç kadının yüzüne tükürerek oradan hızla uzaklaştı. Bu olay esnasında genç kadının yanında bulunan iki çocuğu dehşet dakikaları yaşadı. Bu olayın ortaya çıkmasının ardından İsveç'te öfkeye neden oldu.
Editör: İsveç Gündemi