Falun Bölge Mahkemesi, 20'li yaşlarındaki bir adamı 49 ağırlaştırılmış çocuğa tecavüz ve 153 ağırlaştırılmış cinsel saldırı nedeniyle hapis cezasına çarptırdı.  

SVT Nyheter Dalarna'nın aktardığı habere göre, Svea Temyiz Mahkemesi cezayı 7 buçuk yıl hapis cezasına indirdi.

Temyiz Mahkemesi, zanlının suçları işlediği zamanki yaşını dikkate alarak indirdiğini belirtti.

Zanlının tutuklanmasına neden olan Interpol'den gelen bir ipucuydu. Polis, Darknet'teki bir kullanıcının İsveç'teki bir giyim markasının gömleğini giydiğini görmesi üzerine, İsveç polisi araştırmayı derinleştirerek, kişinin üzerindeki gömleğin hangi mağazadan aldığını tespit etti. Bunun üzerine güvenlik kamera görüntülerini ve kapsamlı incelemeler yapan polis, zanlının kimliğini belirledi.

İstismar olayları, zanlının çocuklara bakıcılık yaptığı 1.5 yıllık bir süre içinde işlenmiş olduğu ileri sürüldü.

Zanlı, kendisini çocukları istismar etmeye teşvik eden bir kadınla internetten temasa geçtiğini belirtiyor. Zamanla, Darknet'te çocuk pornografik görüntüleri ve filmleri dağıtmaya başladı.

Olayla ilgili soruşturma kapsamında yakalanarak yargı karşısına çıkan zanlı, bölge mahkemesi tarafından en üst cezaya mahkum edildi. Ancak Svea Temyiz Mahkemesi, zanlının suçları işlediği tarihlerde yaşının üst cezaya uygun olmadığı ve yaş nedeniyle cezasını indirerek, 7.5 yıllık bir cezaya çarptırdı.

Editör: İsveç Gündemi