Kadın polis memuru, katıldığı etkinlikte partide cinsiyetçi davranışların kendisini rahatsız ettiğini belirtti.

Kadın polis memuru: Ayrımcı davranışlar nedeniyle partiyi bıraktım ve oradan ayrıldım dedi.

Çarşamba akşamı, bir Noel partisi için Hälsingland'dan 150'den fazla polis memuru toplandı. İlk başta, hoş ve rahat bir ruh hali vardı, ama bu bir erkek polis memuru sahneye çıktığında değişti.

Anna, "Bir meslektaşım sahneye çıktı ve metoo hakkında şaka yaptı. İlk başta eğlenceliydi. Sonra, kadınlardan kendilerine aitmiş gibi konuştuğunu anladım, komik değil, cinsiyetçilik komik değil" dedi.

İş arkadaşının ortaya çıkması sırasında, Anna'ya göre, her zaman çok yaşlı ve emekli olan kadınlar hakkında komik bir anlaşmazlık ile konuşmaya başladı. Daha sonra hazırlanan bir tanıtım görüntüsünde dört bayanın, mavi lanteli gömlekler, yüksek topuklu ayakkabılar, siyah taytlar, eldivenler, kısa etekler ve vernikli ekranlı polis şapkası giymişlerdi. Erkek polis memurlarının kadın memurlara yönelik alaycı davranışlarına dayanamayan Anna partiden ayrılmayı seçti.

Polis memuru durumu sosyal medyada dile getirdi. Yüzlerce insanın destek verdiği polis kadın gündem oldu.

Eve geldiğinde, etkinlikte olanları uzun bir yazıyla facebook sayfasına yazdı. Bir saat içinde yazı 160'ın üzerinde yorum aldı, 230 defa paylaştı ve diğerleri arasında Helahälsingland dergisinin dikkatini çekti.

Anna, "Dışarıdan çok destek aldığım için çok iyi hissettiriyor, ancak yorum yapan bir meslektaşım yok ve bu varolan bu sessizlik kültüründen kaynaklanıyor. Doğrudan benimle irtibata geçen ancak yazmak istemeyen birkaç kişi var. Yanlış ve bir otorite olarak ilerleyebilmemiz için tepki yükseltilmeli" dedi.

Polis Şefi: "Bir polis raporu hazırlandı"

Partide Hälsingland yerel polis müdürü Karl von Krusenstjerna partide yer aldı ve gösteriye yanıt verdi.

Krusenstjerna, kadın polis memurunun söylediklerini doğruladı. "Çizimin içeriğine tepki gösterdim. Cinsiyetçi bir tonun altında olabilecek bazı uygunsuz unsurlar vardı. Ve bunun, eşit muamele işiyle ve polis departmanında sahip olduğumuz eşitlik görüşüyle ​​uyumlu olmadığını" söyledi.

Polis şefine göre, davranışın amacı komik bir taslak olacaktı, ancak başarısız olduklarını savundu. Birkaç çalışan, sadece Anna değil, uygunsuz olduğunu düşündü. Çarşamba gecesi, herkes, olanlar için üzüldüklerini söyleyen etkinlikte yer alan herkesle konuştu.

- Dün katılan birkaç kişiyle sohbet ettik ve gün boyunca devam etti. Perşembe öğleden sonra herhangi bir suç işlenip işlenmediğini görmek için bir polis raporu da hazırlandı.

Anna'nın bahsettiği sessizlik kültürünü nasıl görüyorsunuz? sorusuna polis müdürü:

Onun tarif ettiği sessizlik kültürünü tanımıyorum. Bu tür sorularla aktif olarak çalışıyoruz. Ufuktan, açık bir konuşma iklimine sahip olduğumuzu düşünüyorum, eğer Anna farklı bir görüşe sahipse daha yapacak çok şeyimiz var" dedi.

Editör: İsveç Gündemi