İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, ülkenin resmi haber ajanısı TT'ye  yaptığı açıklamada,  “Çin büyüleçisini üç gün içinde iki kez bakanlığa çağrıldığını hatırlatarak,'' Gözaltına alınan İsveç vatandaşı Gui Minhai ile  ilgili endişemizi ve taleplerimizi ifade ettik” dedi.
 Wallström, kitap yayıncısı Gui Minhai'nın hasta olduğunu ve tıppı müdahaleye ihtiyacı olduğunu belirtirken, İsveçli diplomatların olayı yakından takip ettiğini kaydetti. 

 Avrupa Birliği'nin Pekin Büyükelçisi Hans Dietmar Schweisgut'ta Pekin'de konuyla ilgili yaptığı basın açıklaması yaparak  endişelerini dile getirdi. Schweisgut , Gui Minhai ile ailesinin ve diplomatlarla görüşmesine izin verilmesi gerektiğini ve ve tıbbi destek sağlanmasını konusunda Çinli yetkililerden anlayış beklediğini ifade etti.

Çin hükumetinden ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan İsveç haber ajansı TT'ye konuşan 53 yaşındaki Gui Minhai'nin kızı  Angela Gui, babasının tedavisini İsveçli doktorlara yaptırmak için Ningbo kentinden Pekin'e giderken trende 10 sivil polis tarafından gözaltına alındığını söyledi. 
Editör: İsveç Gündemi