İsveç Ulaştırma İdaresi 24 saat içinde bazı tren feserlerini iptal etti ve acil servisler yağmur, yoğun kar ve şiddetli rüzgarlarla birlikte zorlu yol koşulları konusunda uyarıda bulundu.

Bölge polisinden "Evden çalışın" çağrısı.

Östergötland ve Jönköping'deki polis, bugün beklenen kar fırtınası öncesinde bölge sakinlerine tavsiyelerde bulundu. Tavsiyede; mecbur kalmadıkça araçla yola çıkmayın ve evden çalışın denildi.

Polis sözcüsü Angelica Israelsson Silfver, duruma dair yaptığı değerlendirme, hava koşullarının iyi olmadığını ve evden çalışma imkanı olanların kesinlikle evden çıkmamaları yönünde tavsiyede bulundu.

SMHI, Östergötland, Västergötland, Dalsland ve kuzey Småland için hem sarı hem de turuncu uyarılar yayınladı. Perşembe sabahına kadar 10 ila 30 santimetre arasında kar yağması bekleniyor. Karlı hava kuzey Bohuslän'da da etkili olabilir.

Olumsuz hava koşulları karışıklığına neden olabilir.

Jönköping'deki acil servisler, gün boyunca ve Perşembe sabahına kadar yollarda yaşanacak zorlu duruma hazırlık yaptı.

Şu anda ilçede hava sıfır derece ve kurtarma hizmetinde görevli memur Fredrik Björnsson, durumun öngörülemez olduğunu söyledi.

Ön hazırlıklarımızı yaptı, olası sorunlara karşı elimizdeki imkanları en üst düzeyde hazırladıklarını belirten yetkili: Özellikle bu konuda yardım etmemiz gerekirse ambulans tıbbi yardım ve evde bakım hizmeti veren kullanıcılara ulaşmamız gerekiyor ifadeleri kullandı.

Gün içinde yollara çıkmak zorunda kalanları hazırlıklı olmaya, hava ve trafik durumunu takip etmeye çağırdı.

"Evde kalıp çalışabiliyorsanız, bunu yapın ve bu yollardaki trafiği azaltmanın bir yoludur." ifadeleri kullanan Fredrik Björnsson, dışarı çıkmanız gerekiyorsa strese girmemek için zaman ayırmanız önemlidir dedi.

Trenler bir günlüğüne iptal edildi

Fredrik Björnsson, soğuk yollarda yağmur, şiddetli sulu kar ve şiddetli rüzgar konusunda uyarıda bulunruken, yollarda ağaç devrilme riski olduğunun da altını çizdi.

Trafikte yoğun ve zor bir gün olabilir.

Hava nedeniyle birkaç tren iptal edildi. İsveç Ulaştırma İdaresi, Kalmar ile Linköping arasındaki tüm tren seferlerini bir günlüğüne iptal etti. Barometern, şu anda Kalmar-Linköping ve Kalmar-Västervik arasında yedek otobüslerin konuşlandırıldığını bildirdi.

Ancak Kalmar länstrafik, gücü yetenleri evde kalmaya çağırıyor ve yedek otobüslerin bile kar fırtınasından etkilenebileceği konusunda uyarıda bulundu.

Paskalya'da seyahat edecekler dikkat! Paskalya'da seyahat edecekler dikkat!

Elektrik şirketi hazırlığı sürdürüyor.

TT'nin haberine göre elektrik şirketleri de fırtınanın sorunlara yol açabileceği gerçeğine hazırlanıyor.

Vattenfall'ın basın sekreteri Carina Netterlind Çarşamba sabahı, şimdiden planlamalar  yaptık ve elektrik şebekesinin sahibi olduğumuz alanlarda durumun nasıl göründüğünü görmek için gün içinde daha fazla çalışmamız olacak dedi.

Ciddi bir fırtına varsa, elektrik şirketi beklemeye geçer ifadeleri kullandı.

Yetkili, olası sorunlara karşı ciddi hazırlık olduğunu, helikopterler, paletli araçlar, iş makineleri vb. araçlarda ciddi şekilde hazırlanıldığı, fırtınanın etkisiyle meydana gelebilecek elektrik kesintileri nedeniyle bölge şebekelerine ulaşımın sağlanması açısından zorluklarla başa çıkılması gerektiği vurgulandı.

Editör: İsveç Gündemi