Edinilen bilgilere göre, dün Çarşamba günü Linköping'deki Berga yerleşim bölgesindeki apartmanlar arasında 20'li yaşlarında bir genç vurularak öldürüldü.

Linköping polis yetkilisi Ann-Christine Rehnström, "Saldırıyı hem gören hem de duyan birkaç kişi var" diyerek, olayla ilgili soruşturmanın derinleştirildiğini aktardı.

Çarşamba akşamı yediye çeyrek kala, yapılan ihbar üzerine polis harekete geçti. Berga'daki yerleşim alanı içinde bir kişinin silahlı saldırı sonucu vurulduğu söylendi. İhbarda bulunan kişilerin silah sesleri duyduklarını söyledi.

Ekipler, Berga merkezine yakın olay yerine koştu ve bir kişinin vurularak öldürüldüğüyle karşılaştı.

Bölge polisinden Ann-Christine Rehnström, "Oldukça hızlı bir şekilde yerindeydik ve bir kişinin vurulduğuyla karşılaştık" diyerek vurulan kişinin ambulansla hastaneye kaldırıldığı ancak yaşamını yitirdiğini aktardı.

Vurulan 20'li yaşlarındaki gencin daha önce karıştığı suçlar nedeniyle polis tarafından bilinen biri olduğu söylendi.

Saldırı ile ilgili henüz kimse yakalanmazken, Ann-Christine Rehnström, şu anda yoğun bir şekilde fail veya failleri arıyoruz dedi.

Saldırıya birkaç kişinin tanık olduğu söyleniyor. Olaydan sonra olay yerinde öfkeli ve endişeli bir hava vardı, ancak yerel polis şefi, durum oldukça hızlı bir şekilde sakinleşti dedi.

Saldırıyı hem gören hem de duyan bazı tanıklar yakaladık. Orada bulunan meslektaşlar, büyük bir endişe ve duygusal bir ortam olduğunu, bu korkunç olaya tepki gösteren çok sayıda kişi olduğunu belirtti.

Polis geniş bir alanı kordon altına aldı ve kapsamlı bir soruşturma başlattı. Diğer şeylerin yanı sıra, polis bölgedeki kapıları çaldı ve tanıklarla konuştu. Ayrıca acil servisin dışında da bölgede çalışma yapıldı.

Ann-Christine Rehnström, "Bu olay ne olursa olsun ekstra dikkat gösterdiğimiz bir olay" dedi.

Olay sonrasında benzer başka saldırıların olmaması için kapsamlı güvenlik önlemleri alındığını belirten yetkili, cinayetle ilgili soruşturmanın devam ettiğini aktardı.

Editör: İsveç Gündemi