İsveç'ten Marmaris'e tatile gelen Cebrail Göker de ilk gelen helikopterlerin darbeye karşı gelen askerler olduğunu zannettiklerini kaydetti. Göker, "Biz darbeye karşılar diye çıktık hatta alkışladık. Saat 03.00'ten sonra büyük bir çatışma başladı. Biz koridorlara kaçtık. Bütün geceyi koridorda geçirdik herkes gibi" diye konuştu.

İstanbul'dan gelen Doğan Kaya, AA muhabirine, darbeci askerlerin geldiği helikopterin gece boyunca otelin çevresinde uçtuğunu söyledi.Helikopterin ara sıra inip kalktığını ve ışığını yakmadan ifade eden Kaya, "Helikopteri kameraya çeken turistler oldu. Saat 03.30'da otelimize de helikopterden ateş ettiler. Kurşunlar balkonumuza düştü. Vatandaşlar olarak koridorlara çıktık. İki saat kadar devam etti çatışma. Otelin içinde gibiydi sanki çatışma. Bütün geceyi koridorda geçirdik. Bütün otel misafirleri geceyi koridorda geçirdik, odalara giremedik" dedi.

Tatilcilerden Cengiz Toklucu da çatışma sesleri duymaya başladıklarını dile getirerek, "Resmen bir savaşın ortasında kaldık, bir savaşı yaşadık. Koridorda iki duvar arasında sabahladık, İnsanlar birbirlerini sakinleştirmeye çalıştı. Ağlayanlar vardı. Herkesin psikolojisi bozuldu" ifadelerini kullandı.
Editör: İsveç Gündemi