Kadına  vakalarında emsal tkil edecek bir karara imza atıldı. ’nın Diyadin İlçesi’nde ikamet eden M.Ç. ile Z.Ç. çiftinin arası, evlenmelerinin üzerinden kısa bir süre geçmesinin ardından bozulmaya başladı.

ÇAYI GEÇ KOYDU DİYE EŞİNİ DARP ETTİ

 M.Ç., ı geç koyduğu iddiasıyla hiddetlenerek, eşinin üstüne yürüdü. Eşi Z.Ç.’ye “Seni öldüreceğim” diyerek tehditler savuran M.Ç., bununla da yetinmeyerek kadını tokatladı. Olay sonrası evi terk ederek ailesinin yanına yerleşen Z.Ç., kocasından şikayetçi oldu.

SUÇLAMALARI REDDETİ

Olayı soruşturan Diyadin Cumhuriyet Başsavcılığı, dayakçı koca M.Ç. hakkında “kasten yaralama” ve “tehdit” suçundan dava açtı. M.Ç., Diyadin Asliye Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşına çıktı. Suçlamaları reddeden M.Ç., “Şiddet uygulamadım” diyerek beraatını istedi.

"ŞİKAYETİM DEVAM EDİYOR, CEZALANDIRILSIN"

Bu arada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın davaya müdahilliği de kabul edildi. Mağdur eş Z.Ç. ise eşinin “Çayı geç koydun” tartışması sonrası kendisini hakaretler eşliğinde darp ettiğini belirterek, “Şikayetim devam ediyor, cezalandırılsın” dedi.

2 YIL HAPSE MAHKUM EDİLDİ

Hâkim Tolga Onur, eşine şiddet uygulayan kocayı “kasten basit yaralama” ve “tehdit” suçlarından üst sınırdan 2 yıl hapis cezasına çarptırdı. M.Ç. hakkında iyi hal indirimi uygulanmasına yer olmadığına karar veren Hâkim Onur, ayrıca hükmün açıklanmasının geri bırakılması talebini de kabul etmedi. Karar Yargıtay tarafından onanırsa dayakçı koca cezaevine girecek.

Editör: İsveç Gündemi