Dün gerçekleşen saldırı ile ilgili bugün bir açıklama yapan olay yerini soruşturmadan sorumlu İsveç polisi Lars Franzell gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Belirli bir şüphelenmenin olup olmadığı sorsuna Franzell, "Henüz elimizde net bir delil bulunmuyor. Ancak olayın faillerini bulmak için her türlü ipucunu değerlendiriyor ve geniş çaplı araştırma yapıyoruz" dedi.

Saldırının gerçekleştirildiği nokta'da her hangi bir güvenlik kamerasının olmadığını bölge yakında ICA'nın olduğu ancak onunda bulunduğu noktadan Cami'nin olduğu yerin görülmediğini söyleyen Lars Franzell teknik tüm çalışmaları yürüttüklerini ve saldırı ile ilgili kesin sonuca varmak üzere son derece kapsamlı bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Manipülasyonlara dikkat edilmesi gerektiğinin de altını çizen Franzell faillerin bulunması ile ilgili elimizden geleni yapıyoruz şeklinde konuştu.

Şu ana kadar elde edilen veriler ışığında saldırının olası failleri ile ilgili ipucu olup olmadığı sorusuna ise Franzell, "Olay ile ilgili geniş çaplı araştırma yapıyoruz. Dolayısı ile elde edeceğimiz verileri gerekli bulunduğunda konu ile ilgili İsveç Polisi'nin resmi web sitesi polisen.se üzerinden yayınlanacaktır" dedi.

Lars Franzel konuşmasının sonunda. Herkesin sakin olmasını, spekülasyonlara mahal vermemesini ve olayın nasıl gerçekleştiği ile ilgili gerçek verilerle hareket edilmesini istedi.

Semihhan AYDEMİR / isvecgundemi.com

Editör: İsveç Gündemi