Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Kaya Türkmen, dün gece saldırıya uğrayan Botyrka Türk Kültür Derneği'ni ziyaret etti. Başkent Stockholm'deki Fittja Mahallesi'nde bulunan dernekteki ziyarete İsveç medyası büyük ilgi gösterirken, Botkyrka Türk Kültür Derneği Başkanı İsmail Zengin saldırı hakkında bilgi verdi.

Gece saatlerinde derneğe tahrip gücü yüksek ses bombası atıldığını belirten Zengin, derneğin kapalı olmasından dolayı herhangi bir can kaybı yaşanmadığını, büyük oranda maddi hasar meydana geldiğini kaydetti. Polisin incelemesini sürdürdüğünü ifade eden Zengin, şu ana kadar kimsenin gözaltına alınmadığı bilgisini verdi.

Saldırı nedeniyle üzüntüsünü ve geçmiş olsun dileğini ileten Büyükelçi Türkmen, herkesi sağduyuya davet etti. Türk ve Kürt kökenli vatandaşların İsveç'te kardeşçe yaşadığına dikkati çeken Türkmen, bu kardeşliği bozmak isteyenlere izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

Büyükelçi Türkmen ve beraberindeki heyet, Türk derneğinin 100 metre ilerisinde bulunan Fittja Anadolu Kürt Derneği'ni ziyaret etti ve buradaki vatandaşlara da sağduyu çağrısında bulunarak, kendilerini sevgili ile muhabbetle kuçakladığını ifade etti. 

Orhan Karan/Atila Altuntaş
























Editör: İsveç Gündemi