İngiltere ve İrlanda'nın bazı bölgelerini etkisi altına alan Dennis kasırgası bir şelalenin suyunu terse çevirdi. 

Yamaç aşağı akan su, rüzgarın etkisi ile havaya savruldu. Bir çok ağacı kökünden söken kasırga gece saatlerinde İsveç'e ulaştı.

Birçok enerji şirketinin kasırgaya karşı hazır olmak için önemli tedbirler aldığı öğrenildi. Ancak buna rağmen sorunlar yaşandığı belirtildi.

Özellikle Göteborg şehrinde etkili olmaya başlayan kasırgaya karşı kurtarma ekiplerinin her zamankinden daha fazla hazırlıklı olduğu belirtildi.

Bölge komuta operatörü Åsa Opperud, Gece başlayan ve bugün daha etkili olması beklenen kasırgaya karşı hazır olduklarını belirterek, "bunun geleceğini biliyoruz ve duruma hazırız" dedi.

L-O Nordström, Göteborg kurtarma hizmetinde saat 4'ten hemen önce, "Bazı yollara düşen ağaçlar var," dedi.

Rüzgara karşı uyarılar

SMHI, Güney İsveç'in büyük bölgelerinde çok sert rüzgarlar için birinci sınıf uyarıları yayınladı. Ancak rüzgarların son fırtınadaki kadar güçlü olması beklenmiyor ifadelerine de yer verdi.

SMHI'da Max Lindberg Stoltz, "Fırtınayı bir hafta önceki düşük basınç ile karşılaştırırsanız, rüzgarlı olmasına rağmen biraz daha sakin" dedi.

Halland ve Västra Götaland'da aşırı yağmurlara karşı uyarılar var.

Lindberg Stoltz, gece ve Pazar günü şubat ayının şuana kadarki bütününden daha fazla miktarlarda yağmur düşeceğini söyledi.

Şubat ayında Batı Sahili'nde genellikle 30-40 milimetre yağmur düşüyor. Ancak fırtınayla birlikte 50 milimetreye kadar yağmur düşebilir denildi.


Çifte hazırlık

Vattenfall ve Ellevio elektrik şirketleri Pazar günü sabah saat 9'da Batı Yakası'nda daha az elektrik kesintisi yaşadı.

Ellevio basın sözcüsü Rebecca Persson, "Fırtınaya bağlı olarak bazı bölgelerde kesintiler yaşanıyor" dedi.

Ellevio, elektrik kesintilerini hızlı bir şekilde halledebilmek için hafta sonu hazır olma durumunu artırdı.

Persson, "Hem montajcılar, hem de müşteri hizmetleri şirketin operasyon merkezi ile hazırlığımızı iki katına çıkardık" dedi.

Vattenfall da hazırlığı artırdı.

Vattenfall Eldistribution'un operasyon merkezi müdürü Petra Lönn basın açıklamasında, "Hem teknisyenlerin hem de amirlerin mümkün olan en kısa sürede çalışmaya başlayabilmeleri için, elbette güvenli koşullar altında hazırlanabilmelerini sağladık" dedi.

Yüksek su seviyesi

Rüzgar ayrıca kıyılarda su seviyesinin yükselmesine neden oluyor. Kattegatt, Skagerack kuzey ve güney Bothnia için yüksek su seviyeleri nedeniyle 1. sınıf uyarılar yayınlandı. En kötüsü, 2 sınıf uyarılarının yapıldığı Kuzey Kvarken ve Bothnian Denizi'nde dalgaların tehlike yaratması bekleniyor.

İsveç Ulaştırma İdaresi basın açıklamasında tren trafiğinin Uddevalla-Strömstad, Håkantorp-Gårdsjö, Herrljunga-Vänersborg güzergahlarında iptal edildiğini duyurdu. Herrljunga-Borås ve Borås-Varberg, güzergâhı üzerindeki trafiğin Pazartesi gününe kadar durdurulduğu açıklandı.

Pazar günü öğleden sonra Halmstad-Jönköping, Vaggeryd-Nässjö, Nässjö-Vetlanda ve Nässjö-Hultsfred rotalarında da trafik askıya alındı. Bu trafiğin Pazartesi günü öğle saatlerine kadar başlaması beklenmiyor.

Editör: İsveç Gündemi