Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Kapıkule Gümrük Kapısı'ndaki araç yoğunluğuna ilişkin, "Bizim rekorumuz saatte 600 araçtır ama Bulgaristan tarafı 180 ya da 200 araca işlem yapınca böyle yığılmalar olabiliyor" dedi. 
Şahin, Kapıkule Gümrük Kapısı'nda yurttan çıkış yapmak için bekleyen gurbetçileri ziyaret etti. Gurbetçilerin talep ve sıkıntılarını dinleyen Şahin, çıkış işlemlerini inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. 

Vali Şahin, burada gazetecilerin sorusu üzerine, sabah saatlerinde gurbetçilerin yoğun şekilde gelmesi nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı'nda 3 kilometrelik araç kuyruğu oluştuğunu hatırlattı. 

Bayram ve yaz tatilini Türkiye'de geçiren çoğu gurbetçinin yaşadıkları ülkelere doğru yola çıktığını aktaran Şahin, "Bu yığılma Türkiye tarafından değildir. Şu anda Bulgar tarafındaki yoğunluk da fazla tabii ki. O tarafın işlemlerini biraz yavaş sürdürmesinden dolayı burada yoğunluk oluşuyor" diye konuştu. 

Kapıkule Sınır Kapısı'nın normalde saatte 450 araç alabildiğine işaret eden Şahin, şöyle devam etti: 

"Bizim rekorumuz saatte 600 araçtır ama Bulgaristan tarafı 180 ya da 200 araca işlem yapınca böyle yığılmalar olabiliyor. Bu geçicidir, bu yığılmanın biteceğini umuyorum. Geçen seneye göre yüzde 100 artış var. Bu artış dolayısıyla gurbetçilerimiz biraz beklemek zorunda kalabiliyorlar. Bizim elimizde olan bir şey değil. Arkadaşlarımız üzerlerine düşen görevleri çok iyi bir şekilde yapıyorlar."

Şahin, işlemlerin hızlandırılması için Bulgaristan mülki amirleriyle de görüşüldüğünü ifade ederek, gurbetçilerin yoğunluk olmayan Pazarkule ve Hamzabeyli sınır kapılarını kullanabileceğini dile getirdi.
Editör: İsveç Gündemi