İsveç Demokrat Partisi'nin Heby örgütünün başında bulunan Michael Öhman, özellikle yerel okullarda "helal et" dağıtılmaması gerektiğini, bunun ülkedeki hayvan haklarına da aykırılık teşkil ettiğini öne sürdü. Yerel "Sala Allehanda" gazetesine demeç veren Öhman, "Eğer helal et yerseniz, müslüman olursunuz" ifadesini kullanırken, muhabirin "Yani etlerin sihirli gücü olduğunu mu düşünüyorsunuz?" sorusuna da "Evet!" yanıtını verdi.
 
DALGA GEÇTİLER

Bu haberin yayınlanmasının ardından okuyucular, İsveçli politikacının yorumlarıyla dalga geçti. Sosyal medyada mesaj yağdıran okuyucular, Öhman'a "Koşer (yahudi dinine uygun) etle helal eti karıştırınca, hangisinin sihri daha baskın oluyor?" gibi sorular yöneltti.

YETKİLİLER AÇIKLAMA YAPTI

Yerel yetkililer, okullarda böyle bir dağıtımın olmadığını, sadece özel olarak talep eden iki çocuğa servis edildiğini belirtirken, İsveç Tarım Dairesi, bu tip kesimin sorun olmadığını, sadece hayvanların bayıltılmadan kesilmesinin problem yaratabileceğini bildirdi. Kurumdan yapılan açıklamada, helal kesimle İsveç'te normal yollardan yapılan kesimler arasında kurallara aykırı bir fark olmadığına da dikkat çekildi.

HABERLER
Editör: İsveç Gündemi