Sosyal medya dün akşamdan bu yana birelbise fotoğrafıyla sallanıyor 'Swiked' adlı 21 yaşındaki İskoç şarkıcı Caitlin McNeill tarafından Tumblr'da yayınlanan ve sosyal medyada kıyameti koparan elbisefotoğrafı dünyayı 'hangi renk olduğu konusunda' resmen ikiye böldü!

ELBİSE NE RENK?

Sözkonusu elbise hakkında çıkan tartışma, fotoğrafta 'beyaz ve altın sarısı' ve 'mavi ve siyah' göründüğü yorumları üzerine... Elbisenin rengi internette büyük bir tartışma başlatmış oldu.

Bazı kullanıcılar elbiseyi altın sarısı ve beyaz olarak algılarken, bazıları ise mavi ve siyah olarak görüyor.

İŞTE O ELBİSE

altin-sarisi-çizgili-beyaz-elbise.jpg
NEDEN FARKLI RENKTE GÖRÜLÜYOR?

Peki insanların aynı elbiseyi farklı renkte görmelerinin nedeni ne? Bilim insanlarına göre fotoğraftaki elbisenin farklı renkte görülmesinin nedeni görsel yanılsama.

PEKİ GERÇEK RENGİ NE?

İnternet üzerinden de satılan ve bir manken üzerinde teşhir edilen elbisenin gerçek renginin mavi ve siyah olduğu anlaşıldı.

KİM KARDASHİAN VE EŞİ DE İKİLEME DÜŞTÜ!

Elbisenin rengi üzerine Twitter'da dönen tartışmalara ünlü yıldızlar da katıldı. ABD'li reality şov yıldızı Kim Kardashian, elbiseyi altın sarısı ve beyaz; rapçi eşi Kanye West ise siyah ve mavi gördü.

İŞTE O FOTOĞRAFIN GERÇEK HİKAYESİ

Habertürk'ün haberine göre, McNeill dünyayı ikiye bölen tartışmaya neden olan fotoğrafın hikâyesini ise şöyle anlattı:

"İki yakın arkadaşım evlenirken gelinin annesi fotoğrafı çekip kızına gönderdi. Arkakadaşım da elbiseyi nişanlısına gösterdi ve rengiyle ilgili anlaşmazlığa düştüler. Bütün arkadaşlarımız da ihtilafa düştü."

Sonra McNeil yetenek avcısı Sarah Weichel'a atfedilen Tumblr sayfasından fotoğrafı paylaşınca da sosyal medya yıkıldı.

Bir diğer internet sitesi ise elbisenin satıldığı mağazanın internet sitesinde bu modelin 'beyaz ve altın rengi' modelinin hiç olmadığını, üretici firmayı telefonla arayarak bunu teyid ettiklerini belirtti.

Editör: İsveç Gündemi