Mart ayında çıkan yangınla spor salonu kullanılamaz hale gelen okul bu sefer daha büyük bir yangınla karşı karşıya. 40 itfaiyecinin müdahale etmesine rağmen yangının gece boyunca bir türlü kontrol altına alınamadığı belirtilirken, yangının kundaklama sonucu çıktığı üzerine soruşturma başlatıldı.

Gece saat 01:30 sıralarında çıkan yangın uzun süren çalışmalara rağmen alevlerin binalar arasına yayılması nedeniyle kontrol etmenin zor olduğu belirtildi.

Başlangıçta, yaklaşık 40 itfaiyeci alevlerle savaştı. Yangının kontrol altında tutulmasının zor olduğu belliydi denilerek, sabaha doğru alevlerin okulun tüm ünitelerine yayıldığı söylendi.

İtfaiye ekibinden Jarmo Carlsten, "Ateşi sınırlayabilme umudumuz vardı ama bu mümkün değildi. Tüm okulun yanma riski büyüktür, maalesef yangının durumu ona doğru eğiliyor" dedi.

Bu aynı okuldaki ikinci yangın

Daha önce Mart ayında çıkan yangın sonucunda spor salonu kullanılamaz hale gelmişti.

İtfaiye ekipleri okulun çok büyük olduğunu ve alevlerin kontrol edilmesinin mümkün görülmediğini ifade ederek, alevlerin planlı müdahalelerle azaltmayı hedeflediklerini söyledi.

Sabaha kadar devam eden müdahalelere rağmen, okulun tamamen kullanılamaz hale gelebileceğini söyleyen Jarmo, Carlsten, alevlerin yayılmasına bakılınca okulun kurtarılamayacağını tahmin ediyorum yorumunda bulundu.

Son alınan bilgilere göre, hala yangına müdahalenin devam ettiği söylenirken, olayla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Editör: İsveç Gündemi