İsveç'in başkenti Stockholm'ün güneyinde bulunan ve göçmen kökenlilerin yoğun yaşadığı Botkyrka ilçesini ziyaret eden İsveç Adalet ve Göçmen Bakanı Morgan Johansson, Belediye Başkanı ve Emniyet Müdürü ile biraraya gelerek, ilçenin güvenliği ve gelişmesi hakkında bilgi aldı.

Botkyrka ilçesinde bulunan Karsby Uluslararası Okul'unda bir araya gelen  Botkyrka Belediye Başkanı Ebba Östlin, Borkyrka Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ve okul yönetimi, ilçede ki gelişmeler hakkın da, İsveç Adalet ve Göçmen Bakanı Morgan Johansson'u bilgilendirdi.

Toplantıda, Stockholm'ün en hızlı büyüyen ilçesinin Botkyrka olduğu belirtilirken, 100 ülkeden 80 bin kişinin ilçe sınırları içerisinde yaşadığı ifade edildi. Son yıllarda ilçeye 7 bin dairelik yeni konutlar yapıldığı kaydedilirken, büyümeye endeksli ilçede güvenlik ve sosyal aktivitelerin geliştirildiği kaydedildi.

İlçede polise intikal eden suç oranlarında 2011 yılında göre azalma tespit edilirken, sadece ev soygunların da bir artış yaşandığı bildirildi.

İlçe hakkında yetkililerden kapsamlı bilgi alan İsveç Adalet ve Göçmen Bakanı Morgan Johansson, yetkililerin aktardığı bilgileri sık sık not alarak, eksiklerin giderilmesi için gerekli adımların atılacağı sözünü verdi. 

Karsby Uluslararası Orta Öğretim Okul'unda gezen Bakan Johansson, bura da çocukların aileleri ile de bir toplantı yaparak sıkıntılarını dinledi. 

Orhan Karan/Atila Altuntaş
Editör: İsveç Gündemi