Adamın cinayetle bağlantılı ciddi bir silah suçundan şüpheleniliyor.

Polisten Lukas Molander, rutin bir kontrolde bulunduğunu söyledi.

Daha önce, cinayet davasına karıştıkları şüphesiyle iki kişi gözaltına alınmıştı.

Kasım ayında 22 yaşındaki bir zanlı, bir suçluyu korumaktan tutuklandı.

Ertesi ay, aynı yaşta bir suçlu cinayet şüphesiyle yakalandı. Soruşturma kapsamında mahkeme tutuklanmasına gerek duymadı. 

Yılın başında, ilk şüpheli de gözaltından serbest bırakıldı.

O zamandan beri, altı aydan biraz fazla bir süredir cinayet soruşturmasında hiçbir gelişme olmadı.

Uzun süre arandı

Ancak şimdi polis, 12 yaşındaki Adriana'nın sözde arabadan ateş etmesiyle bağlantılı üçüncü bir şüpheliyi yakaladı.

Stockholm güney bölgesinde ciddi suçlarla ilgili olarak polis departmanının soruşturma başkanı Lukas Molander, soruşturmayla bağlantılı olarak bir gözaltı olduğunu doğruladı.

Molander, ciddi bir silah suçuyla ilgili olması dışında, suç şüpheleri hakkında daha fazla yorum yapmak istemedi.

"Özgürlükten yoksun bırakma, bitişik bir soruşturmada gerçekleşti. Soruşturmanın ne olduğuna veya ana davaya nasıl bitişik olduğuna girmek istemiyorum" dedi.

Şüpheli, soruşturmanın başlarında polisin ilgisini çeken bir adam.

"Bir süredir gıyabında tutuklu olarak aranan şahıs dün bulundu" diyen polis yetkilisi, zanlının savcılıkça tutuklandığını söyledi.

Kapsamlı vaka

Adriana geçen yıl 2 Ağustos gecesi vurularak öldürüldü.

12 yaşındaki kız bir fast food restoran ve bir benzin istasyonu arasında silahlı saldırının ortasında kaldı. Kurşunların isabet ettiği kız çocuğu hayatını kaybetti. Görüntülerin incelenmesi sonucunda tespit edilen Audi marka beyaz araç Botkyrka'daki Norsborg semtinde terk edilmiş olarak bulundu.

Güney Stockholm'deki bir suç şebekesiyle bağlantıları olan iki genç adam yakınlardaydı ve polis, insanlar aniden arabadan ateş açtığında hedeflerin onlar olduğundan şüpheleniyor.

Adamlar kurşunlardan kurtuldu. Ancak silahlardan çıkan kurşunlardan biri köpeğiyle dışarıda olan Adriana'ya isabet etti.

Yedinci sınıfa başlamadan iki hafta önce olay yerinde öldü.

Maganda kurşunu ile kız çocuğunun ölmesi tepkilere yol açarken, polis yoğun bir çalışma yürüttü. Sonbaharda, kapsamlı ön soruşturmada yaklaşık 500 sorgulama yapıldı.

Polis, yeni tutuklamayı onaylamanın yanı sıra dava hakkında yorum yapmak istemiyor, ancak soruşturmanın ilerletildiğini söylüyor.

Editör: İsveç Gündemi