Edinilen bilgilere göre, 12 yaşındaki kız yanlışlıkla vurularak öldürüldü.

Polis trajik olaydan sonra cinayeti soruşturuyor.

Basında yer alan habere göre, 12 yaşındaki kız, dün gece bir benzin istasyonunda, yanlışlıkla vurularak öldürüldü.

Polis olayla ilgili soruşturma kapsamında birkaç kişiyi sorguya çekti.

On iki yaşındaki bir kız gece Stockholm'ün güneyindeki Botkyrka belediyesine bağlı Norsborg'da yer alan bir benzin istasyonunda vurularak öldürüldü.

Öğleden sonra, polis, tesiste gerekli incelemeleri devam ettirirken, elde edilen deliller ışığında birkaç kişinin sorgulama için emniyete götürüldüğünü açıkladı.

Stockholm emniyet müdürü Carolina Paasikivi, olayın yaşandığı benzin istasyonunda ve çevrede bulunan bazı kamera görüntüleri de var diyerek, olayla ilgili kapsamlı bir analiz yapabileceklerini belirtti.

Edinilen bilgilere göre, bir araçtaki sürücü, başka bir araca ateş ederken, kurşun küçük kısa isabet etti.

İhbar üzerine olay yerine giden polis, küçük kızı yaralı halde buldu. Hastaneye kaldırılan kız çocuğu maalesef hayatını kaybetti.

Norsborg'daki benzin istasyonunun yanı sıra McDonald's ve Pizza Hut'un yanındaki bina da delillerin elde edilmesi için giriş çıkışa kapatıldı. 

Bölgede yaşayan Michel Rizk, sabah yakıt ikmali için benzin istasyonuna geldi. Olanlar karşısında şok yaşadı.

Benzin almak için istasyona giren Rizk, "Bence bu trajik bir olay. Endişeleniyorsun. Çocuklarım var ve bir şeyler satın almak için benzin istasyonuna gittiklerinde böyle bir olayla karşılaşıp, karşılaşmamaları sadece zaman meselesi" ifadeleri kullandı.

Yaşanan olayla ilgili istasyon yakınında oturan Anod Samir ise, bölgede sorunlar olduğunu ifade ederek, olayın korkunç olduğunu ve o kurşunun küçük kıza isabet ettiği gibi, böyle sorumsuzca olaylar nedeniyle kimin ne zaman ne yaşayacağı belli olmuyor şeklinde ifadeler kullandı.

Olay, Botkyrka belediyesi, Sankt Botvids väg 3'teki Shell benzin istasyonunda yaşandığı öğrenildi.

Bölgede yaşanan olay nedeniyle belediye, hem çocuklar hem de yetişkinler için 08-530 616 30 numaralı telefondan ulaşılabilecek bir destek hattı açtı.

Yaşanan trajik olaydan çok insanın korku yaşadığı söylendi.

Editör: İsveç Gündemi