Halkımıza, ülkemize ve demokrasimize yapılan saldırı bir kez daha terör ve anti demokratik akımlara karşı her alanda mücadele edilmesi gerektiğini gösterdi.
Uzun zamandır BM ve AB listesinde yeralan terör örgütleri ile her türlü ilişkinin suç kabul edilmesi için çalışıyoruz. Risklerin açıkça ortada olmasına rağmen hükümet tarafından hiçbir ciddi adım atılmadı.

Centerpartiet olarak terör örgütleri ile ilişkisi olanların ceza almalarını sağlamak için AB ve BM listesinde bulunan örgütler ile her türlü ililişki kurmayı suç haline getirmek istiyoruz. Norveç'te böyle bir kanun bulunmakta ve savcılar açık bir suçun işlendiğini ispatlamadan ceza talebinde bulunabiliyor. Herhangidir ilişki ceza almak için yeterli sayılıyor.
Centerpartiet Göteborg İl Başkanlığı olarak aynı zamanda, devlet yardımlarının anti demokratik ve şiddet meyilli veya terör örgütlerine destek veren, adam sağlayan organizasyonlara verilmesini engellemek istiyoruz. Belediye tarafından ödenmiş ancak sonradan şiddet meyilli veya terör örgütlerine destek verdiği orataya çıkan derneklerden bu yardımlar tabii ki geri alınmalıdır.

Sivil toplum ve devlet kurumları arasındaki işbirliğini artırarak insanların radikalleşmesinin önüne geçebiliriz. Suç işlemeye meğilli, dini-sağ ve sol terör örgütlerine yakınlık gösteren gençleri kurtarmak için yatırımları artırmak istiyoruz. Örneğin okul, sosyal hizmetler ve polis arasındaki işbirliğini kolaylaştırmak için gizlilik kanunu üzerinde acil bir değişiklik istiyoruz. Bugün bu kurumlar arasında malesef kanunlar nedeni ile işbirliği kısıtlı.
Sadece, terör örgütlerine katılmak için başka ülkelere yolculuk yapmayı değil aynı zamanda teröre destek vermenin tamamen suç olarak kabul edilmesini istiyoruz. Örneğin, bilgi paylaşımı, finans desteği vermek veya propaganda yapmak suç kabul edilmelidir.

Zaman geçiyor, teröre ve teröristlere karşı başarılı olmamız için sert olmamız ve strateji değiştirmemiz gerekiyor. Durum ciddi ve çözüm bulunmaz ise sorun büyümeye devam edecek.

Hem Göteborg'un hem İsveç'in, sorunları cesaret ile karışılayabilen yeni bir yönetime ihtiyacı var.
Editör: İsveç Gündemi