BKM - Beşikktaş Kültür Merkezi'nin tek kardeş kuruluşunda bir araya gelen BKM Stockholm aynı zamanda BKM'nin yurtdışındaki ilk ve tek şubesi olarak çalışmalarını yürütüyor.

2014 yılında kurulan BKM Stockholm'ün açılışıda yine ünlü tiyatro sanatçı ve yönetmeni Yılmaz Erdoğan tarafından yapılmıştı. Stockholm'de gerçekleşen gala ile İsveç'teki tiyatro severlere ve özellikle İsveç'te yaşayan Türkiye kökenli gelecek nesillere bir miras olarak sunmayı hedefleyen usta yönetmen BKM Stockholm sözcülüğüne bir dönem Stockholm Türk Ünivetsiteliler Derneği Başkanlığını yapan Çağla Ersoy getirildi.

Stockholm'de ikamet eden Türkiyeli bir grup gencin 20 yıl önce Yılmaz Erdoğan tarafından kurulan BKM'nin Türkiye'de mizansel bir dille kültürel ve sanatsal çalışmalar yaparak özellikle "Çok güzel hareketler bunlar" programı ile gündeme damgasını vurdu.

Erdoğan, hayata geçirdiği projenin sanat ve kültürel değerlerin korunarak mizahsel ifadelerle gelecek nesillere aktarılmasından yana bir sanatçı olarak biliniyor. İsveç'teki çalışmalar ile ilgili BKM Stockholm Tiyatro Atölyesi sözcüsü Çağla Ersoy yaptığı açıklamada kurumun Stockholm'deki çalışma, amaç ve vizyonu ile ilgili şunları söyledi: "ACTOPIA-MazErdo International 2014 tarihinde Stockholm'de, Yılmaz Erdoğan'ın sanat anlayışı ve felsefesini kendine örnek alan değişik ülkelerden ve kültürlerden İsveçe gelen, burda dünyaya gelen 17-29 yaş grubundaki gençler tarafından kuruldu.

Bünyesinde tiyatro, sinema ve müzik atölyeleri bulunuyor.

BKM Tiyatro atölyesi Yılmaz Erdoğan'ın  BKM / İstanbul bünyesinde başlattığı ve kurumsallaştırdığı CGHB(Çok Guzel Hareket Bunlar) konseptine uygun çalımalar başta olmak üzere genel tiyatro eğitiminde odaklanmış çalışmalarını, Sinema atölyeside yine Yılmaz Erdoğan'ın  sinema anlayışına uygun pratik ve teorik dersleri kendisine merkez almıştır. Bunun yanı sıra Yılmaz Erdoğan  Akademinin onursal başkanı ve eğitmenidir
" dedi.

Semihhan AYDEMİR / İsveç Gündemi
Editör: İsveç Gündemi