Soruşturma kapsamında hazırlanan dosyada, silah yanlışlıkla ateşlendiği belirlendi. Ancak silahtan çıkan kurşunların talihsiz kadına isabet etmesi sonucu kadın ağır yaralandı.

Zanlı sorgulamada tramvayda çanta bulduğunu ve içinde silah olduğunu belirtirken, o sırada silahı kurcalarken ateş aldığını belirtti. Yapılan soruşturma kapsamında silahın başkası adına kayıtlı olduğu tespit edildi. Yaralama olayından tutuklu bulunan zanlı, çanta ve silahın kendisine ait olmadığını belirtti. Silahın ateş alması üzerine panikleyerek olay yerinden kaçtığını söyledi. Güvenlik kameralarından elde edilen verilere göre, zanlı tramvayda çantayı bulmuş ve kurcalamaya başlayınca silah ateş alıyor.

Silahın asıl sahibi, silahının nasıl düştüğü ya da çalındığı hakkında bilgisi olmadığını söylediği bilgisi dosyada yer aldı.

Perşembe günü, Göteborg bölge mahkemesi savcı Niklas Högdén'in hazırladığı iddianameye göre karar şekillendi. Zanlının kasıtlı olmadığı ancak ağırlaştırılmış silah suçu ve bedensel zarara yol açan saldırı nedeniyle 2,5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca yaralanan kadına tazminet ödenecek.

Bölge mahkemesinin verdiği kararla ilgili değerlendirmede mahkeme üyesi Johan Wilhelmsson: Zanlının dolu bir silahı ateşlemek veya birini vurmak gibi doğrudan bir niyetin olmadığı açıktır ifadelerine yer verirken, yaralanmaya neden olmanın ciddi bir suç olması nedeniyle gerekli ceza verilmiştir yorumunda bulundu.

Editör: İsveç Gündemi