Edinilen bilgilere göre, Postnord'an gelen müşteri paketlerini çalan 54 yaşında kadının yaklaşık 30 kez hırsızlık yaptığı tespit edildi.

Güvenlik şefi Alexis Larsson, kişinin suçüstü yakalandığını söyledi.

Müşterilerin paketleri Stockholm bölgesindeki Ica mağazasındaki posta acentesine teslim edildi , ancak daha sonra bu paketler iz bırakmadan kayboldu.

Postnord birkaç şikayet aldıktan sonra, kapsamlı bir araştırma çalışması başlattı.

Post'un güvenlik departmanı başkanı Alexis Larsson, Postnord Security'de, kalite sapmalarımızın nerede olduğunu görmek için şikayet verilerini sürekli olarak analiz ediyoruz, böylece herhangi bir sorun olursa düzeltebiliriz" dedi. 

"Müşterilerimizin mallarıyla ilgili bir suç olduğuna inanıyorsak çok ciddiye alıyor ve detaylı çalışma yapıyoruz."

Polis: Postnord ile işbirliği yaptı

Şüpheler mağazadaki personele yönlendirildi. Postnord'un güvenlik departmanındaki müfettişler ve izciler bu nedenle bir operasyon başlattı.

"Polisin ön soruşturmasını risk etmek istemediğim için tam olarak nasıl olduğunu anlatmak istemiyorum. Olay çok yeni" diyen Alexis Larsson, ancak olayda bir kişi yakalandı ifadeleri kullandı.

Postnord olayı polise devretti.

Larsson, "Bizim açımızdan soruşturuldu ve netleşti, bunu durdurduk ve suçu tespit ettik ve şüpheli bir kişiyi yakaladık. Şimdi ön soruşturmayı yürütmek ve kişiyi mahkum ettirmek polise kalmıştır" dedi.

Polis Cumartesi günü, bir kişinin Çarşamba gününden bu yana "çok sayıda hırsızlık vakası" nedeniyle gözaltında tutulduğunu doğruladı.

"Postnord ile bir işbirliği yaptık ve biri tutuklu" diyen Polisin görev başındaki ön soruşturma lideri Viking Verner, Postnord'dan bilgi aldık ve bunu araştırmaya başladık yorumu yaptı.

Aynı kişinin daha önce Willys'de de kasada çalıştığı ve benzer hırsızlık olayından suçlu bulunduğu belirtildi.

Şüpheli 54 yaşında bir kadın. Edinilen bilgiye göre, 30'dan fazla ciddi hırsızlık nedeniyle soruşturuluyor ve esas soruşturma elektronik eşyalarla ilgili olacak. Kadının şuana kadar yüz binlerce kronluk hırsızlık yaptığı düşünülüyor.

Bölge mahkemesinin dosyasına göre, zanlının bu yılın Ocak ayının başından beri düzenli bir şekilde hırsızlık ettiğini gösteriyor.

Edinilen bilgilere göre, aynı kadın, on yıl önce, Willys'de çalıştığı sırada yine benzer hırsızlıklar olayına karıştığı ve o zaman mahkum edildiği ortaya çıktı. 

Daha önceki davada hapis cezası ertelenmiş olduğu belirlenen kadının, Willys'de 16 yıl geçirdikten sonra işini kaybettiğinden, bölge mahkemesi cezayı hafifletti ve para cezası ödemesini engelledi.

Pazar günü öğleden sonra kadın aleyhine tutuklama duruşması yapıldı. Davada üç paket hırsızlığını kabul etti, ancak diğer suçlamaları kabul etmedi.

Mahkemede görülen ilk duruşmada, kadının durumu denetimli serbestlik kapsamında değerlendirilerek para cezasına çarptırılması yönünde karar verdi.

Editör: İsveç Gündemi