32 yaşındaki küçük çocuk annesi Caroline, doğum gününü eşi ve arkadaşlarıyla kutlamıştı.

Ancak eve giderken aniden acımasızca saldırıya uğradı ve yaklaşık 15 yerinden bıçaklandı.

Zebastian Nyström Christén ve Rosanna Olsson'un yardımı olmasaydı, Caroline bugün ölmüş olacaktı.

Tanımadığı bir kişi tarafından yolda yürürken aniden saldırıya uğradı, defalarca bıçaklandı ve kanlar içinde yere yığıldı.

"Soyulduğumu düşündüğüm için "istediğini al" diye bağırmaya başladım" diyen talihsiz Caroline Knutsson, olaya Zebastian ve Rosanna'nın müdahale etmesiyle hayatta kalmayı başardı.

Geçen yıl 7 Aralık akşamı yakın arkadaşlarıyla bir restoranda güzel bir akşam yemeğiyle doğum gününü kutlamıştı.

Daha sonra otobüsle gece kalacakları otele geri döndüler. Göteborg'daki Lindholmen durağında indiklerinde saat gece on ikiyi geçmişti. Kısa bir süre sonra, Caroline arkadan gelen ve kolunu boynuna dolayan siyah giyimli bir adam tarafından acımasızca saldırıya uğradı. İlk saniyede bunun bir şaka olduğunu düşündü.

"Sonra sırtımda yanma hissi oluştu" dedi.

Bıçaklı adam pervasızca onu vücudundan ve yüzünden bıçakladı. Yere düştüğünde bile durmadı.

Talihsiz kadın o anı şöyle tarih etti: "O sırada nasıl kendimden geçmeye başladığımı, her şeyin sıcak ve farklı olduğunu hissettim." ifadeleri kullandı.

Orada yerde yatarken yanında bir bıçak kılıfı gördüm: "O an bıçaklandığımı anladım."

Caroline en az biri hayati tehlike oluşturan yaklaşık 20 farklı darbe aldı. Ancak yanından geçen başka bir çift müdahale etmemiş olsaydı daha da kötü olabilirdi.

"Bir çığlık duyduk. Sanki biri ölüyor gibiydi" diyen Zebastian, bir kişinin yatmakta olan birini bıçakladığını gördü. 36 yaşındaki Rosanna Olsson göre bağırdık ve oraya doğru koştuk dedi.

Saldırganı durdurmak için kendi hayatlarını riske attılar. Siyah giyimli saldırgan olay yerinden kaçtı.

Rosanna, 36 yaşındaki Zebastian Nyström Christén, 112'yi aradı. Ambulansın gelmesi on dört dakika sürdü ve bu arada ilk yardım için talimat aldıklarını söyledi.

"Onu kaybedeceğimizi düşündük. Atkılarımızı kullandık ve kanı durdurmaya çalıştık. Her yerde kan vardı. Diğer şeylerin yanı sıra yüzü, kalçaları ve midesinden yara almıştı.

Kanamayı azaltmak için, yaralar üzerinde baskı yapmaya yardımcı olabilecek daha fazla insanı da çağırdılar.

Sahlgrenska Üniversite Hastanesi travma cerrahisinde başhekim olan Ragnar Ang, "Kan kaybı en büyük tehlikedir" diyerek bence Zebastian ve Rosanna'nın bu konuda gerçek kahramanlar olduğunu düşünüyorum çünkü aldıkları önlemlerin hayat kurtarıcı bir işlevi var ifadeleri kullandı.

Müdahale sayesinde hayatta kaldı

Caroline tedavisine devam ediliyor. Saldırı sonucu, ayağa kalkamıyor, acı çekiyor ve tıbbi bakıma ihtiyacı var. O da olaydan sonra travma sonrası stres bozukluğu yaşadı. Ama haftada birkaç kez antrenman yapıyor ve güçlenmek için mücadele ediyor.

"Birine hayatı için nasıl teşekkür edersiniz? Bundan gerçekten kurtulmamalısın ve öyle yaparsın. Onu havalı bir şeye dönüştürmeye çalışıyorum. Bu insanlar olmadan asla başaramazdım" diyor.

Rosanna olaydan hala çok etkileniyor ve konuşurken sesi titriyor.

"Kendimi çok kötü hissettim. Ama Caroline'ı kurtarmak yapabileceğimiz en iyi şeydi. Aksi takdirde saldırganın duracağını sanmıyorum" ifadeleri kullandı.

Zebastian da aynı fikirde.

"Arada sırada düşünmedim, sadece rol yaptım. Her şey çok hızlı gelişti. Ama sonra bana karşı koşabileceğini anladım. Ancak kaçmak gibi bir düşüncem asla yoktu." dedi.

Sarıldı ve ağladı

Fail, polisin çalışması ve diğerlerinin yanı sıra Rosanna ve Zebastian'dan gelen ifadeler üzerine tutuklandı.

Zanlı, Temyiz Mahkemesi tarafından cinayete teşebbüs nedeniyle sekiz yıl hapse mahkum edildi ve ayrıca Caroline'a 125.000 kron tazminat ödemesi gerekiyor.

Bölge mahkemesindeki duruşma sırasında Caroline, bıçaklı saldırıdan bu yana hayatını ilk kez kurtaran çiftle tanıştı.

"Çok az konuştuk, sarıldık ve hep birlikte ağladık. Onlara gerçekten teşekkür etmek istiyorum. Çevremdeki herkes bunu istiyor" dedi.

Delilik olayının üzerinden bir yıldan biraz fazla zaman geçti. Ancak Zebastian ve Rosanna için hafıza görüntüleri hala net. Bu ödülü almak onlar için çok şey ifade ediyor.

Bir hayat kurtaran Zebastian ve Rosanna çifti "Aslında harika hissettiriyor. Heyecan verici hissettiriyor ve hala oldukça önemli. Bunu Caroline için de yapmak iyi hissettiriyor. Bizi bu ödül için aday gösterdi" ifadeleri kullanarak "Bizim için en büyük kahraman, bundan kurtulan Caroline. Biz ona yardım eden küçük kahramanlardık" yorumunda bulundu.

İkisi de İsveç Kahramanları Galasının umut uyandırmak için önemli olduğuna inanıyorlar.

"Bu benim her zaman izlediğim bir gala. Bu karanlıkta, emeklilere büyük işler için yardım eden küçük kahramanlar dahil var olan tüm kahramanları ortaya çıkarmanız gerekiyor. Bence harika" dedi.

Zebastian ise bu yılın en büyük kahramanlarının sağlık çalışanları olduğunu söyledi.

Editör: İsveç Gündemi