TBMM Başkanı Binali Yıldırım yerel seçim çalışmaları kapsamında canlı yayına katıldı. Katıldığı canlı yayında yerel seçim çalışmalarının ziyade yaşantısına dair özel anları paylaşan Binali Yıldırım çocukluk yıllarından üniversite öğrencisi olduğu döneme dair açıklamalarda bulundu.  Binali Yıldırım’ın İsveç’te yaşadığı döneme dair değerlendirmesi ise bir hayli dikkat çekici oldu.

AŞIRI MUNTAZAM OLUŞU SİNİRİMİ BOZDU
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıdırım, Habertürk’te Veyis Ateş’in sunduğu ‘Akılda Kalan’ programına konuk oldu. Oldukça samimi açıklamaları ile dikkat çeken Binali Yıldırım, İsveç’in aşırı muntazam oluşuna diline doladı. İsveç’ten sonra Türkiye’de yaşadığı zorluklara da değinen Binali Yıldırım şu ifadeleri kullandı. 

”İsveç’te işim bittiğinden bir gün önce hazırlıklarımı tamamladım yurda döndüm. Oralar cennet gibi.Sessiz, trafik sorunu yok,insanlar birbirine daha saygılı. Her yönüyle muntazam. Aşırı muntazam olması beni rahatsız etti. Hiç anormal bir şey yok. Ona alışmanız zaman alıyor. Gelince tam tersi oldu. Burada hiç yaşamamış gibi sinirimi bozmuştu. 1-2 ay kafamı evin duvarlarına vuruyordum, Türkiye’ye dönünce.


 İstanbul’un Trafik Sorunu
Binali Yıldırım konuşmasında ayrıca trafik konusuna dair de açıklamalarda bulundu. Yerel seçim kapsamında trafik sorununu ele alan Binali Yıldırım bu konuda oldukça net bir ifade kullanarak; ”İstanbul içinin trafiğinin çözülmesi mesele. Bunu ben çözerim. Trafik sorununu yüzde yüz ben çözerim dersem bana inanmasılar. Dünyanın 20 milyon nüfusu olan şehirde trafik sorunu yok demek, insanları yanıltmak demektir.” dedi.

Muzurca.com

Editör: İsveç Gündemi