TÜRKİYE İLE BAĞIMIZ KOPMASIN
Yaz aylarında uçak fiyatlarının zamlanması vatandaşlarımızın tepkisine sebep oldu. Geçinebilmenin gittikçe zorlaştığı Avrupa ülkelerinde yaşayan vatandaşlarımız dört gözle bekledikleri izin sezonunda uçak biletlerinin aşırı zamlanması sebebiyle rotayı karayoluna çeviriyor. Vatanımızda bağımız kopmasın diyen vatandaşlarımız bilet fiyatlarının ucuzlatılmasını istediler.

FAHİŞ ZAMMA SINIR GETİRİLSİN
Mecburiyetimiz suiistimal ediliyor diyen vatandaşlarımız “Türkiye’ye yönelik uçak biletlerine mutlaka bir sınır getirilmeli. 4 kişilik bir ailenin bileti 2 bin Euro’yu buluyor. Uçak biletlerine yaz aylarında aşırı zam yapılmamasına ilişkin yasal bir düzenleme yapılmalı ve bu en kısa sürede hayata geçirilmeli” dediler.

MURAT PEHLİVAN
DUİSBURG- Almanya’nın Duisburg kentinde yaşayan vatandaşlar, yaz sezonu bilet fiyatlarının yükseltmesine karşı imza kampanyası başlatmıştı. Gazetemizin bir önceki sayılardaki “Uçak Bilet Fiyatları Tatilde Artmasın” haberine teşekkür eden vatandaşlar, Uçak bilet fiyatlarının tatil dönemlerinde pahalı olmasına tepkiyi sürdürüyor. Dört bir koldan toplanan imzaları yakında Başkonsolosluğa ve Dış işleri Başkanlığı’na iletecekler. Öte yandan seyahat acentaları sahipleri de durumdan hoşnut değiller. Onlarda fiyatların yüksekliğinden artık iş yapamaz hale geldiklerini veya başka çözümler üretmeye çalıştıklarını ifade ettiler.
Ayrıca bilet fiyatlarının yüksekliği nedeni ile kara yolunu tercih eden vatandaşların yollardaki yorgunluklarından dolayı artan ölümcül trafik kazalarındaki artış oranı ise işin bir başka boyutu.

ACENTALAR SIKINTILI VATANDAŞ İSYANDA
Sinan Toktaş (İşçi Temsilcisi) : Uçak biletleri fiyatı sorunu herkesin ortak sorunu. Konuya yetkililerin acilen çözüm bulması gerekir. Bilet fiyatının da yaz tatilindeki yüksekliği nedeniyle Türkiye’ye izine gidemeyecek olması çok üzücü ve bir o kadar da üzerinde düşünülmesi gereken bir husus. Bizde bir grup arkadaşlar ile imza kampanyası yaptık toplanan imzaları Konsolosluklar ve Dışişleri Bakanlığı’na ulaştıracağız.

Celal Onart ( Dede Tours Seyehat Acentası Köln) Maalesef uçak biletlerinin çok fahiş yüksekliğe çıkması vatandaşı olduğu gibi bizi de uzuyor. Bu fiyatlar normal değil. İnsanları tatile denk gelmeyen başka hava alanlarına sevk etmek zorunda kalıyoruz. Ya da vatandaşlar ülkemize gidemiyor. Bu vesile ile ülkemize değil başka ülkeleri tercih ediyor. Halbuki biletler en fazla 300-400 civarında olsa insanlar vatanına gider. Dövizi ülkemize bırakır. Araba şirketi de esnafı da kazanır. Gidip başka ülkeleri zengin ediyorlar.

Yüksel Aydemir (İşçi)Çalışanların aylık gelirleri sınırlı, işyerleri artık sözleşmeli çalışanlar alıyor. Yaz sezonunda bilet fiyatları yükseltileceğine ek uçaklar konulsun. Gençlerin Türkiye’deki yakınları ile bağları koparılmasın. Emekliyi, çalışanı, öğrencileri ve bütün dar gelirli insanları ailecek güç durumda bırakıyor.

Necati Dumlu ( Güven Reisen) Uçak fiyatları bu sene daha da uçuk. Bugün Bulgaristan’a bilet kestim. Onlar 120 Euro’ya ülkelerine gidebiliyorlar. Bulgaristan ülkemizin komşusu. Onların şirketleri zararına götürecek halleri yok. Bizim fiyatlar bu sene 600-700 Euro. Vatandaşta şikayetçi bizde şikâyetçiyiz. Fiyatlar yüksek olunca biz kazancımızdan düşmek zorunda kalıyoruz. Eskiden 30-40 Euro bir biletten kazanırken şimdi 10 Eurolara düştük.

CENAZELERDE FIRSATÇILIK YAPILIYOR
Erhan Çetin (İşçi ) Dini ve milli bayramlarımızda ailelerimizin yanında memleket havasını koklamak istiyoruz. Hele cenazelerde çaresiz olduğun için fırsatçılık yapılıyor. Çok fahiş fiyatlar uygulanıyor. Birde yaz aylarında cenazen oldu ise yandın.

Muhittin Yaman (Emekli) : Ben emekliyim. Maaşım belli. Geçen yıl 11. Ayda 4 kişi için biletleri ayırmama rağmen 1800′ e yakın ödedim. Hastalansam, gidemezsem yanacak. Yakın zamanda alsam nasıl ödeyeyim. Devletimiz bu işe el atmalı.

Editör: İsveç Gündemi