İbrahim Baylan ile birlikte Devlet araştırma enstitüsü RISE CEO'su Pia Sandvik, Hijyen ve sağlık şirketi Essity CEO'su Magnus Groth'da katıldı.

Baylan, bugün sağlık sistemi için koruyucu ekipman konusunda şu anda devam eden üretim hakkında iş dünyasından birkaç insanla görüştüğünü belirtti.

Baylan, neler yapılabileceğini ve üretimini nasıl değiştirebildiklerini görmek için çeşitli şirketlerle temas halinde olduğunu söyleyerek bu şirketlerden birinin koruyucu maskeler sağlayan Essity olduğunu açıkladı.

Hijyen ve sağlık şirketi Essity'in CEO'su Magnus Groth, şimdi koruyucu maske üretimi konusunda hükümetle yaptıkları toplantı ile ilgili, bir aydan beridir üretim için üzerinde çalıştıkları yüz maskesini üretmeye başladıklarını ve onay için analizlerin devam ettiğini belirtti.

Ayda 3 milyon maske üretebilecekler.

Groth, sağlık sistemine ilk bir milyon maskeyi bağışlayacaklarını belirtti.

Devlet araştırma enstitüsü RISE CEO'su Pia Sandvik, sağlık hizmetleri için yeni ürünlerin güvenliğini ve performansını doğrulamak için çok çalıştıklarını söyledi.

Baylan, RISE'e üretmek istedikleri ürünleri olan tüm şirketleri, kaliteyi garanti altına almaya teşvik ediyoruz dedi.

Baylan şimdi neye ihtiyaç duyulduğu sorusu üzerine, herhangi bir bilgi vermek istemediğini, ancak Essity'nin katkısının iyi bir katkı olacağını belirtti.

Editör: İsveç Gündemi